Dzūkija iš aukštai: geriausios vietos, nuo kurių atsiveria įstabūs vaizdai

Apžvalgos bokštai bei aikštelės ne veltui tapo vienos mėgstamiausių ir lankomiausių vietų. Ši pramoga ne tik nemokama, tačiau ir leidžia Lietuvą ir jos gamtą pamatyti iš kitos perspektyvos, o geriausia vieta pasigrožėti gamtos sukurtais peizažais – miškingoji Dzūkija.

Geriausia vieta pasigrožėti gamtos sukurtais peizažais – miškingoji Dzūkija.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Geriausia vieta pasigrožėti gamtos sukurtais peizažais – miškingoji Dzūkija.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Velnio akmuo.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Velnio akmuo.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Raigardo slėnis. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Raigardo slėnis. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Merkinės piliakalnis.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Merkinės piliakalnis.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Merkinės apžvalgos bokštas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Merkinės apžvalgos bokštas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Meilės sala. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Meilės sala. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Liškiavos piliakalnis. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Liškiavos piliakalnis. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
K.Dineikos sveikatingumo parkas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
K.Dineikos sveikatingumo parkas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
K.Dineikos sveikatingumo parkas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
K.Dineikos sveikatingumo parkas. <br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 5:00 PM, atnaujinta Jun 15, 2023, 12:43 AM

Druskininkų Turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Rimantas Palionis tikina, kad keliauti po Lietuvą galima ne tik šiltuoju metų laiku – įvairūs renginiai ir lankytini objektai laukia ir auksinėmis rudens, baltomis žiemos ar vėl pražystančio pavasario dienomis, o vietų, kurias būtina išvysti, tikrai nepritruks čia sugrįžtant ir kiekvieną sezoną.

„Svečiuojantis Druskininkuose verta nepraleisti progos pabūti gamtoje vaikščiojant vietinių vandens telkinių pakrantėmis Vijūnėlės parke bei aplankyti K.Dineikos sveikatingumo parką.

Šventiniu laikotarpiu miestas pasipuošęs, tad lankytojų laukia dviguba nauda – ne tik pasivaikščiojimas gryname ore, bet ir galimybė pasigrožėti šventiniais papuošimais. Norintiems pasigrožėti užburiančiu žiemos grožiu iš viršaus, rekomenduojame išbandyti Lynų keltuvą“, – sako R.Palionis.

Į Druskininkus grynu oru pakvėpuoti ir pailsėti ar pakeliauti atvykstančius miesto svečius pasitinka begalė įstabių objektų, tačiau yra ir kelios lankytojų ypač pamėgtos vietos, kurios vaizdais nenuvilia nei vienu metų laiku.

Nemuno pakrantė

Tiek miesto svečiai, tiek gyventojai mielai renkasi pasivaikščiojimus Nemuno pakrante. Šis maršrutas taip pamėgtas ne veltui – jis tiks ne tik norintiems pasivaikščioti, tačiau ir pravažiuoti maršrutą dviračiais ar paspirtukais.

„Nereikia sukti galvos, kaip atsigabenti dviratį ar paspirtuką – viską galėsite išsinuomoti atvykę į Druskininkus. Važiuojant pakrante gėrėsitės vaizdingais Nemuno pakrantės pušynais, rasite daug poilsio ir apžvalgos aikštelių, o sustoję prie upės šlaitų galėsite grožėtis Meilės salos panorama“, – pasakoja R.Palionis.

Nors konkrečiai šis maršrutas nepritaikytas slidėms, tačiau žiemą dviračių takus, esančius vaizdinguose miškuose galėsite išbandyti ir su lygumos slidinėmis, kurias taip pat galėsite išsinuomoti kurorte.

Raigardo slėnis ir jo panorama

Į gražiausią vadinamą miesto apžvalgos vietą – Raigardo slėnį – taip pat galite nuvykti dviračių takais ar automobiliu. Legenda pasakoja, kad slėnio vietoje kadaise buvo turtingas miestas Raigardas, kurio gyventojai nuolat puotavo, per daug šventė ir taip pykdė Perkūną.

Dėl tokio jų elgesio miestas sugriuvo ir prasmego skradžiai, o nuo to laiko žemėje skamba prakeiktųjų varpas – jie ieško išėjimo iš požemio karalystės. Tas išėjimas yra užverstas Velnio akmeniu slėnio pakraštyje, prie Švendubrės. Sūrūs Druskininkų vandenys – tai pasmerktųjų ašaros.

Liškiavos piliakalnis

Lankantis Druskininkuose visuomet verta apsižvalgyti ne tik po miestą, bet ir po šalia esančius miestelius. Vos 12 km nuo Druskininkų nutolusi Liškiava, kurioje rasite ir Liškiavos piliakalnį, dar vadinamą Raganos mūru ir Perkūno šventinyčia.

Jis stūkso senoje Liškiavos gyvenvietėje ant Nemuno šlaito, o iškirtus krūmus bei dalį medžių nuo piliakalnio atsiverė įspūdinga panorama.

Merkinės apžvalgos bokštas

Nuvykę 30 km nuo Druskininkų pasieksite ir gausiai ne tik Lietuvos, bet ir užsienio turistų pamėgtą Merkinę.

Merkinės apžvalgos bokštas „Pušų gojelis“ – 26 m aukščio kraštovaizdžio apžvalgos bokštas, įrengtas dešiniajame Nemuno krante.

Panašaus aukščio yra devynaukštis namas, o vėjuotą dieną viršutinėje aikštelėje galite pajausti netgi siūbavimą, tačiau jo išsigąsti nereikėtų – bokštas yra visiškai saugus ir siūbavimui pritaikytas.

Iš pušų viršūnes siekiančio bokšto atsiveria dvi didingos upės – Nemunas bei Merkys, o ypač žadą atima Dzūkijos simboliu tapusi šių dvejų upių santaka. Nuo bokšto gerai matosi ir dalis Merkinės senamiesčio, tiltas per Nemuną bei didingos girios.

Nemažiau įspūdinga vaizdas atsiveria ir nuo šalia esančio Merkinės piliakalnio, į kurį dabar veda ir nauji laipteliai.

Veisiejų apžvalgos bokštas

Mažiau nei 30 km nuo Druskininkų nutolę ir Veisiejai, prie kurių esančiame Kailinių kaime stovi 15 metrų aukščio Veisiejų regioninio parko apžvalgos bokštas.

Nuo jo atsiveria ne tik Snaigyno ežero grožis su visomis trimis jo salomis, bet ir Veisiejų panorama. Šį bokštą pavyko pastatyti vos per šešias savaites iš 25 tonas sveriančių metalo konstrukcijų.

Bokštas gali pasigirti išskirtine architektūra ir forma: jis primena taurę, o jį juosiantys sraigtiniai laiptai pakelia į apžvalgos aikštelę. Vizualiai lengvos ir neapkrautos konstrukcijos suteikia statiniui grakštumo, lengvumo.

Lankantis miestelyje nepamirškite užsukti bei pasižvalgyti ir po Veisiejų dvaro sodybos fragmentus, kurių užuomazgos siekia net 1501 m. Dabar vieninteliame išlikusiame Veisiejų dvaro fligelyje įsikūręs Veisiejų regioninio parko lankytojų centras ir parko direkcija.

O norinčius aplankyti bei pamatyti daugiau į kelionę leistis kviečia ES finansuojamas projektas „Druskininkai legendų takais“. Parsisiuntę mobiliąją programėlę galėsite išsirinkti sau tinkamiausią maršrutą ar objektus, o kelionę pagyvins ir audiogidas. Programėlę parsisiųsti galite paspaudę čia.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.