Tytuvėnai tapo briedžių sostine: miestą puoš ne tik per Kalėdas

Tytuvėnų gyventojai prieš Kalėdas atgaivino seną pasakojimą apie Bridvaišio ežero pakrantėje puotaujančius briedžius – nuo to žmonės kildina šio vandens telkinio pavadinimą.

Tytuvėnai tapo tikra briedžių sostine. <br>G.Šiupario nuotr.
Tytuvėnai tapo tikra briedžių sostine. <br>G.Šiupario nuotr.
Tytuvėnai tapo tikra briedžių sostine. <br>G.Šiupario nuotr.
Tytuvėnai tapo tikra briedžių sostine. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 25, 2022, 1:39 PM

Pasak legendos, į smėlėtą pakrantę prie piliakalnio pasmaguriauti žole išeidavę ištisi briedžių pulkai, todėl ir ežero vardas kildinamas nuo „Briedžių vaišių“.

Iniciatyvūs tytuvėniškiai sumanė paskelbti savąjį miestą briedžių sostine. Idėją išrutuliojo Tytuvėnų kultūros centras ir Tytuvėnų krašto bendruomenė. Pastarosios pirmininkas Vytautas Mačiūnas parūpino beržo medienos, iš kurios ir buvo padaryti nedidukai nuotaikingi briedžiukai.

Idėja tytuvėniškiams taip patiko, kad susibūrę draugėn jie ne tik padarė per 100 briedžiukų, bet ir virė sriubą, cepelinus, mėgavosi muzika. „Idėja stulbinamai suvienijo bendruomenės narius“, – pasidžiaugė viena organizatorių Tytuvėnų kultūros centro režisierė Andrėja Gričiutė.

Žinia pasklido plačiai – Tytuvėnų gimnazija irgi pasipuošė technologijų mokytojo Ediko Baranausko ir mokinių sukurta roges traukiančių briedžių banda. Tytuvėniškių idėja patiko ir gretimų kaimų gyventojams, kurie suskubo meistrauti girių karalių.

Miesto puošmenas nustelbė gamtos stichija – dėl gausaus snygio nemažai briedžiukų atsidūrė po pusnimis, todėl prieš pat Kalėdas planuojama juos traukti iš sniego ir įkurdinti arčiau papuoštos eglės.

A.Gričiutė sakė, kad briedžiukais pasidžiaugti bus galima iki pat Trijų Karalių. Bet briedžių sostinės vardo tytuvėniškiai neketina užleisti niekam – jau planuojama, kaip miestas bus puošiamas prieš Velykas. „Briedžiai džiugins ir vietinius, ir svečius visus metus“, – planais pasidalijo režisierė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.