Nespėjote paslidinėti šią žiemą? Laikas planuoti slidinėjimo atostogas pavasariui ar vasarai

Patyrę slidininkai savo žiemos atostogas pradeda planuoti dar vasarą, o pavasario ar vasaros slidinėjimui ir poilsiui kalnų kurortų pradedama dairytis dar nesibaigus žiemai. Tad jei nespėjote paslidinėti šią žiemą, nelaukite 2024–ųjų ir planuokite savo slidinėjimo kelionę jau dabar. Pateikiame keletą rekomendacijų, kurios pravers kiekvienam žiemos sporto mėgėjui ar tiems, kurie slidinėjimą dar tik ketina išbandyti.

Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Slidinėjimo kelionės.<br>„Shutterstock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 18, 2023, 5:00 PM

Pavasario rekomendacijos

Tinklalapyje traveloffpath.com rašoma, kad geriausia žiemos slidinėjimo kelionę pradėti planuoti dar vasarą ar rudenį. Tačiau ieškantiems ramybės, negalintiems ištrūkti žiemą ir nenorintiems keliauti patį žiemos įkarštį, kai trasose žmonių tiesiog tiršta, geriausiu pasirinkimu gali tapti ir pavasario slidinėjimo kelionė. Tai leis ne tik sutaupyti, bet galėsite ir ramiai slidinėti nelaukiant ilgose eilėse prie keltuvų.

Paprastai kovą ar balandį ramybės trokštantys ir norintys pailsėti po įtempto sezono slidininkai renkasi Prancūziją, kur galima slidinėti tokiuose kurortuose kaip Serre Chevalier, Les Arcs, Alpe d’Huez ar Les Deux Alpes. Šiuose kurortuose norimas trasas pagal savo patirtį atras tiek jau patyrę slidininkai ir snieglentininkai, tiek ir tie, kurie dar žengia pirmuosius žingsnius ant kalnų ar nori mokytis kartu su trenerio pagalba. Paprastai rinkdamiesi kelionę ne žiemos sezono metu slidininkai ar snieglentininkai keliauja ir su šeima bei aplanko aplinkinius miestelius. Kadangi pavasarį nebėra taip šalta, tokios kelionės tinka net ir tiems, kurie nemėgsta žiemos atostogų.

Norint sutaupyti patariama keliauti su draugų kompanija ar šeima ir rinktis svečių namus bei vietas rezervuoti iš anksto arba užsisakyti kelionių organizatoriaus siūlomą kelionę, nes taip gausite specialų pasiūlymą.

Tiek profesionalų kruopščiai suplanuotas grupines, tiek individualių poreikių turinčiųjų ar laisvę keliauti savarankiškai vertinančių keliautojų pamėgtas keliones už ypač žemą kainą keliaujant iš Lietuvos galima rasti ir atsinaujinusiame internetiniame puslapyje www.snowcamp.lt, kur dar galima rasti puikių pasiūlymų kovui. Profesionalai patars, kurios slidinėjimo kelionės ar kryptys geriausiai atitinka konkrečių keliautojų poreikius.

Darbas per nuotolį pakeitė ir kelionių įpročius

Populiarėjant nuotoliniam darbui vis daugiau žmonių visame pasaulyje renkasi derinti karjerą su pomėgiais, tad slidinėjimo kurortuose vis dažniau galima sutikti ir čia keletui mėnesių ne sezono įkarščio metu atvykusių dirbti ir mėgautis trasomis žmonių, rašoma traveloffpath.com. Pasakiškas kalnų vaizdas, užburianti gamta ir vakarai slidinėjimo miestelyje šalia židinio tampa dar lengviau pasiekiami kai tam nereikia planuoti ilgų atostogų.

Slidinėjimo kurortai ir patys miesteliai po pandemijos tapo patrauklia darbo vieta, nes gali pasiūlyti daugiau galimybių darbui, pritaikytas darbui vietas, geresnį interneto ryšį. Turintieji nuotolinį darbą keliautojai paprastai kreipiasi į kelionių organizatorius ir renkasi individualias keliones ar prisijungia prie kompanijos ir slidinėja laisvu nuo darbo metu, o jiems išvykus miestelyje lieka kiek ilgiau. Prognozuojama, kad toks kelionių tipas ateityje taps tik populiaresnis.

Vasarą galima leisti ir kalnuose!

Norint Europoje slidinėti ir vasarą ar snieguotuose kalnuose praleisti vasaros atostogas galima rinktis skrydžius į Ženevą (Šveicarija), Insbruką (Austrija), Zalcburgą (Austrija) ar Milaną (Italija) ir keliauti į Alpes. Tiesa, pasirinkus keliauti savarankiškai ir norint nusigauti iš didžiųjų oro uostų į slidinėjimo miestelį gali tapti sudėtingiau nei žiemą, todėl geriausia tai daryti iš anksto sutarus su kelionių operatoriumi.

Vasarą galima ne tik pigiau slidinėti, tačiau ir tobulinti savo įgūdžius, nes slidinėjimo instruktoriai yra laisvesni, todėl atostogas galima skirti triukų mokymuisi ar pirmosioms slidinėjimo pamokoms.

Neretai vasarą keliaudami į Italijos kurortą Cervinia, Šveicarijoje esančius kurortus Zermatt bei Saas Fee, Prancūzijos pasididžiavimu laikomus kurortus Les Deux Alpes ar Tignes bei Austrijoje esantį Kapruno miestelį keliautojai ne tik slidinėja trasose, bet ir išbando aplink esančias žygių trasas. Atšilus orams kalnuose lieka taip pat vėsu, tačiau aplink atsiveria nuostabūs žaliuojantys slėniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.