Už apsilankymą garsiajame Romos panteone teks susimokėti

Romos lankytojai, norintys apžiūrėti garsųjį panteoną, jau netrukus turės susimokėti. Bilietas kainuos ne daugiau kaip penkis eurus, ketvirtadienį pranešė Italijos kultūros ministerija. Vaikams ir Italijos sostinės gyventojams patekimas į monumentą ir toliau bus nemokamas.

Romos Panteonas.<br>123rf nuotr.
Romos Panteonas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-16 21:31

Sprendimas dėl „kuklaus“ įėjimo į labiausiai lankomą Italijos kultūros objektą mokesčio pagrįstas „sveiku protu“, sakė kultūros ministras Gennaras Sangiulianas. 70 proc. už bilietus į 2000 metų senumo panteoną, kuris šiandien yra bažnyčia, gautų lėšų bus skirta Romos vyskupijai.

Ši žinia sukėlė skirtingas turistų ir gidų reakcijas. „Tai turi prasmės. Išlaikymas kainuoja pinigus ir manęs nešokiruoja, kad prie to turės prisidėti ir turistai“ , – sakė iš Čilės atvykęs Gustavas Rojas. Italė gidė Alessandra Mezzasalma tuo tarpu atitinkamą sprendimą vadino „gėdingu“. „Panteonas ir istoriniai monumentai priklauso plačiajai visuomenei ir turėtų likti atviri visiems“, – teigė ji.

2000 metų senumo panteonas – vienas seniausių ir geriausiai išsilaikiusių reliktų iš Romos imperijos laikų – garsus savo ypatingu kupolu su apskrita anga, pro kurią krinta šviesa, o kartais ir lietus. Pradžioje pirmajame šimtmetyje prieš Kristų statytas kaip šventykla, o antrajame šimtmetyje valdant imperatoriui Hadrianui perstatytas, pastatas ilgai buvo apleistas, o VII amžiuje tapo bažnyčia.

Apsilankymas kitose didelėse Romos bažnyčiose, pavyzdžiui, šv. Petro bazilikoje, ir toliau bus nemokamas. Tačiau į muziejus ir monumentus, tokius kaip Romos Koliziejus, taip pat reikalingas bilietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.