Naujausia žinute A. Valujavičius kreipėsi į gerbėjus ir pacitavo legendinę M. Mikutavičiaus dainą

Vėlų antradienio vakarą Aurimas Valujavičius baigė savo kelionę per Atlantą – jis tapo pirmuoju lietuviu ir trečiuoju žmogumi istorijoje, irkline valtimi įveikusiu galingą Atlanto vandenyną.

Istorinę kelionė užbaigęs A. Valujavičius: „Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas“<br>lrytas.lt koliažas. 
Istorinę kelionė užbaigęs A. Valujavičius: „Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas“<br>lrytas.lt koliažas. 
Sugrįžęs A.Valujavičius.<br>R.Beconio nuotr.
Sugrįžęs A.Valujavičius.<br>R.Beconio nuotr.
Majamyje sugrįžtančio A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai.<br>Tampa Bay JAV Lietuvių Bendruomenės narių nuotr.
Majamyje sugrįžtančio A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai.<br>Tampa Bay JAV Lietuvių Bendruomenės narių nuotr.
Majamyje sugrįžtančio A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai.<br>R.Beconio nuotr.
Majamyje sugrįžtančio A.Valujavičiaus laukiantys lietuviai.<br>R.Beconio nuotr.
Parplaukiantis A.Valujavičius.<br>M.Lapelio nuotr.
Parplaukiantis A.Valujavičius.<br>M.Lapelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-04-26 09:16, atnaujinta 2023-04-26 09:39

„Gyvenimas – arba drąsus nuotykis, arba niekas! Po 120 dienų, 14 valandų ir 48 minučių, Atlanto vandenynas yra perplauktas!

Daug emocijų, didžiulis išbandymas ir dešimtoji gyvenimo kelionė oficialiai įgyvendinta!!! Tikėkite savimi, nes jei savim netikėsit, tai kas tuomet jumis tikės?

Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šios mano svajonės išpildymo, už jūsų šiltas ir motyvuojančias žinutes ir Ačiū už tai, kad tikėjote manimi!

Ir mes galingi iš naujo yeee!!! Lai Lituanica atgimsta naujame šimtmetyje!“, – socialiniame tinkle „Instagram“ trečiadienio rytą Lietuvos laiku pranešė keliautojas.

Primename, kad istorinį finišą Majamyje A.Valujavičius pasiekė balandžio 25-ąją, antradienį, šiek tiek po 22 val. Lietuvos laiku.

Sugrįžtantį A.Valujavičių pasitiko gerbėjai bei artimieji, laikantys vėliavą, ant kurios puikavosi užrašas „Aurimai, sėkmės per Atlantą!“. Su šia pačia vėliava, linkėdama sėkmės, A.Valujavičių gruodį šeima ir išlydėjo į istorinę kelionę per Atlantą.

Keliautoją pasveikinti jau prieš 4 dienas atvyko ir kantriai jo laukė ir 92 metų Vytautas, kuris į pasitikimą atvyko pasipuošęs žydra kepuraite ir kaklaraiščiu, ant kurių – ženkleliai su Lietuvos vėliava ir vyčiu.

Tarp laukiančių lietuvių buvo galima sutikti ir daugiau šio sporto entuziastų – pasveikinti A.Valujavičių progos nepraleido ir Floridos technologijų institute studijuojantys lietuviai irkluotojai Domantas Maročka ir Amedas Kelmelis.

Paskutinės dienos negailėjo iššūkių

A.Valujavičiaus paskutinės dienos Atlanto vandenyne pateikė iššūkių. Nors finišuoti keliautojas planavo dar savaitgalį, jo planus sujaukė gamtos stichija.

„Atlantas dar nori, kad pabūčiau vandenyne. Todėl finišas iš šio sekmadienio nusikelia į pirmadienį (tikiuosi). Miegu pastarosiom parom vos po kelias valandas, kad spėčiau ant sekmadienio, bet pastangos bevaisės.

Tai bandom susitikti pirmadienį. Valandą dar vėliau patikslinsiu“, – šeštadienio vakarą skelbė keliautojas.

Visgi stipri Golfo srovė sutrukdė Majamį pasiekti ir pirmadienį.

„Pas jus diena, pas mane trečia nakties. Aš dar nenustojau irkluoti nuo vakar ryto, tai vadinasi, kad jau irkluoju 20 valandų. Buvo du power nap'ai (liet. nusnaudimai, red. past) po pusvalandį. Pačio irklavimo yra apie 19 valandų ir tai dar ne pabaiga“, – antradienio rytą Lietuvos laiku socialiniame tinkle „Instagram“ dalinosi A.Valujavičius.

Tačiau ne tik gamtos stichija, bet ir planavimas tapo nemenku iššūkiu.

„Nelaukite, bičiuliai. Techniniai nesklandumai su uostais ir lietuvių bendruomenėmis. Todėl dabar sėdžiu ant inkaro ir laukiu patikslinto laiko ir uosto, kur atplaukti. Šiandien naktis užsiinkaravus. Nieko gero“, – vėlų pirmadienio vakarą pranešė A.Valujavičius.

Antradienį, jau finišo tiesiojoje, A.Valujavičių vėl buvo užklupusi audra, dėl kurios planuotas atvykimas nusikėlė keletu valandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.