Pasivaikščioti po Čepkelių mokomąjį pažintinį taką bus galima tik lydint specialistui

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) informuoja, kad Čepkelių raisto mokomasis takas yra naujai sutvarkytas, tačiau lankymasis rezervatuose mokomaisiais pažintiniais tikslais nuo gegužės 16 d. bus galimas tik su šios saugomos teritorijos direkcijos specialistu.

Čepkelių raistas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Čepkelių raistas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-09 10:41

VSTT pranešime pažymima, kad Čepkelių mokomasis takas dėl avarinės būklės buvo uždarytas prieš trejus metus. Atlikus tako restauracijos darbus, tako pradžioje pastatyti išraiškingi vartai su dekoratyviais elementais, žyminčiais Čepkelių rezervato simbolius – kurtinius ir spanguoles.

Naujai pastatytos informacinės pavėsinės, įrengti nauji mediniai takai ir laiptai link raisto, taip pat suręsta Čepkelių pelkės apžvalgos platforma. Mokomajame take gausu mažosios architektūros elementų ir informacinių stendų, pristatančių Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato vertybes.

Taip pat čia įrengtas daugiau nei 8 m medinis apžvalgos bokštas. Bokšte yra dvi aikštelės: apatinė ir 4,2 m aukštyje. Apžvalgos aikšteles puošia spanguolių dekorai. Bokšto grindys ir laiptų pakopos – iš ilgalaikės maumedžio medienos.

Čepkelių mokomasis 1,5 km ilgio takas vingiuoja nuo pradžio vartelių link apžvalgos bokšto, o paskui nuveda į apžvalgos platformą pačiame Čepkelių raiste.

Be saugomos teritorijos direkcijos leidimo rezervatuose lankytis draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.