Vieną gražiausių Lietuvos ąžuolynų lankyti bus patogiau: atidarytas atnaujintas Dūkštų ąžuolyno takas

Antradienį įvyko sutvarkyto Dūkštų ąžuolyno tako (Vilniaus r.) atidarymas. Anksčiau šį vilniečių pamėgtą objektą teko atnaujinti prieš penkerius metus – 2017-aisiais.

Antradienį įvyko sutvarkyto Dūkštų ąžuolyno tako (Vilniaus r.) atidarymas.<br>AM nuotr.
Antradienį įvyko sutvarkyto Dūkštų ąžuolyno tako (Vilniaus r.) atidarymas.<br>AM nuotr.
Atnaujinant taką įrengtos specialios vietos šiukšlių konteineriams ir tualetams.<br>T.Bauro nuotr.
Atnaujinant taką įrengtos specialios vietos šiukšlių konteineriams ir tualetams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 4:33 PM

Dzūkijos ir Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija pasidžiaugė – simboliška, kad Neries regioninio parko vienas pasididžiavimų – ąžuolyno takas, įrengtas dar 2003 metais, dvidešimtmetį pasitinka atnaujintas ir papildytas įdomiais, ąžuolyno išskirtinumą ir ryšio su žmogumi svarbą atskleidžiančiais pasakojimais.

„Kviečiame visus gamtos keliautojus į pirmą žygį atnaujintu maršrutu – tai nuostabus būdas patirti sengirės dvasią vos 30 kilometrų nuo Vilniaus. Čia tylu ir ramu.

Didingi ąžuolai milžinai gyvena savo šimtų metų netrukdomą gyvenimą, o aplink juos telkiasi neapsakoma įvairovė organizmų, augalų, vabzdžių ir gyvūnų. Čia rastos net 77 retos ir saugomos rūšys“, – paskelbė Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcija.

Pažintinis takas buvo uždarytas nuo praėjusių metų liepos 25 dienos, kai prasidėjo rekonstravimo darbai.

Atnaujinant taką buvo sutvarkytos dangos, atnaujinta automobilių stovėjimo aikštelė, įrengtos specialios vietos šiukšlių konteineriams bei tualetams, naujos informacinės stotelės, stendai.

Kol takas buvo atnaujinamas, lankytojai iš Vilniaus galėjo pasirinkti kitus netoliese esančius pažintinius maršrutus – Karmazinų arba Dūkštos pažintinius takus.

Prieš tai Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas buvo uždarytas 2017 metais. Tąkart beveik visa medinė tako danga pažintiniame take buvo išardyta dėl susidėvėjimo.

Dūkštų ąžuolynas – tai pats didžiausias ir vienas seniausių natūralių ąžuolynų visoje Lietuvoje.

Čia galima sutikti net 7 šikšnosparnių rūšis, didžiąją miegapelę, elnius, šernus, žaliąsias meletas, didįjį margąjį genį, juodąjį gandrą, mažąjį erelį rėksnį, pelėdas, lyg paukščiai čiulbančias varles – raudonpilves kūmutes. („Sostinė“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.