Maišiagalos dvaro sode – interaktyvi pramoga: kvies susipažinti ne tik su dvaro istorija, bet ir aplinkosauga

Maišiagaloje esantis dvaras nuo dabar trauks ne tik istorija, bet ir aplinkosauga besidominčius lankytojus: dvaro sode galima išbandyti interaktyvų žaidimą „Gamtos lobių medžioklė“. Priėmusieji iššūkį sode turi dairytis specialių QR kodų, po kuriais slepiasi netikėtos istorijos, klausimai ir užduotys apie gamtinius turtus.

Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Gamtos lobių medžioklė. <br>M.Miežonio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-09-18 14:53

Maišiagalos dvaro pastato prieigose jau galima rasti informacinį plakatą, kuriame – ne tik kvietimas dalyvauti žaidime, bet ir QR kodas, kurį nuskaičius atsiveria po visą dvaro sodą paslėptų „lobių“ žemėlapis. Nukeliavę į kiekvieną žemėlapyje pažymėtą vietą, dalyviai ras istoriją, kurią reikia išnarplioti, klausimą ar užduotį, kurią reikia atlikti.

Žaidimą, bendradarbiaudamas su Vilniaus rajono savivaldybe, sukūrė Žaliosios politikos institutas. Jo atstovai tikisi, kad sodo lankytojai tokiu būdu ne tik sužinos įdomių faktų apie čia esančią gamtą, bet ir gerai praleis laiką su draugais ar šeima, bus paskatinti dažniau apsižvalgyti ir giliau pažinti mus supančią aplinką.

„Gamtos lobių medžioklė skirta ir mažiems, ir dideliems – tuo įsitikinome dar rugpjūtį pristatę bandomąją žaidimo versiją. Šeimoms skirtos šventės metu įvairiausio amžiaus narius subūrę komandos mėgino atpažinti sode augančių augalų rūšis, nagrinėjo populiariojoje kultūroje paslėptas užuominas apie klimato kaitą, turėjo įsijausti į kasdienio gyvenimo situacijas ir atpažinti aplinkai draugiškas išeitis“ – pasakoja viena iš iniciatyvos autorių Ieva Budraitė.

„Nors išbandydami žaidimą dalyvius motyvavome įvairiausiais prizais, akivaizdu, kad ne jie, o nors prasmingai praleisti laiką, stiprinti bendrystę drauge įgyjant naujų patirčių yra pagrindinė priežastis skatinanti išmėginti panašias iniciatyvas.

Tai ypač aktualu suprasti tiek savivaldybėms, ieškančioms kaip paskatinti aplinkai draugiškesnius gyventojų įpročius atliekų tvarkymo, judumo ar kitose srityse, tiek edukatoriams planuojantiems švietimo veiklas. Ne moralizuodami, o kviesdami linksmu formatu pažinti gamtą, galime užkrėsti noru puoselėti supančią aplinką“ – dalijasi I. Budraitė, Žaliosios politikos instituto direktorė projektinei veiklai.

Žaidimas „Gamtos lobių medžioklė“ atviras ir nemokamas visiems. Jį rasti galima nuvykus į Maišiagalos dvaro sodą, adresu Algirdo g. 4, Maišiagala, Vilniaus rajonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.