Gražiausios Čekijos apžvalgos vietos: patarė, ką būtina pamatyti čia keliaujantiems

Čekijoje spalis tradiciškai yra apžvalgos bokštų ir apžvalgos taškų mėnuo. Projekte dalyvauja daugiau nei 120 objektų visoje Čekijoje, kurie lankytojams parengė daug renginių ir konkursų.

Praha. <br>123rf nuotr. 
Praha. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-29 09:13

Čekijoje yra daugiau nei 600 apžvalgos bokštų. Kai kurie buvo pastatyti dar XIX a. Seniausias akmeninis apžvalgos bokštas buvo pastatytas 1825 m. Kleto kalno šlaite Čekijos pietuose. Iš jo atsiveria nuostabus vaizdas į Česke Budejovicus, Lipno ežerą ir, esant geram orui, net Alpes.

Rožnove prie Radhošto, netoli Valakijos muziejaus po atviru dangumi, galima pamatyti unikalų apžvalgos bokštą. Tai garsaus slovakų architekto Dušano Jurkovičiaus darbas. Bokštas patraukia dėmesį originalia, liaudies meno įkvėpta architektūra.

Karinių paminklų mėgėjams rekomenduojame Poledniko bokštą, į kurį iki 1990 m. galėjo patekti tik Čekoslovakijos kariuomenės kariai.

Kariuomenei pasitraukus iš Šumavos apylinkių, itin slaptas objektas buvo atstatytas. Dabar turistai iš 37 metrų aukščio bokšto gali grožėtis regiono kraštovaizdžiu, o giedrą dieną net Alpių viršūnėmis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?