Neries upės salai – ne Johno Lennono, o Bebrų vardas

Fotografo Sauliaus Paukščio sumanymą salą Neries upėje ties Žvėrynu pavadinti garsaus britų muzikanto Johno Lennono vardu nurungė susivienijimas „Žvėryniečiai“, pasiūlęs Bebrų salos vardą.

Į Bebrų salą užklysta įvairių gyvūnų.
Į Bebrų salą užklysta įvairių gyvūnų.
Bebrų sala yra Neries upėje, ties Žvėrynu.
Bebrų sala yra Neries upėje, ties Žvėrynu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:09 PM

S.Paukštys dar praėjusią vasarą Neries upės saloje buvo įsmeigęs lentelę su J.Lennono vardu ir siekė, kad šis žemės lopinys taip būtų vadinamas ir oficialiai.

2015 metų pavasarį į susivienijimą „Žvėryniečiai“ kreipėsi ilgametė Žvėryno gyventoja ir papasakojo, kad prieš pusę amžiaus saloje veikė populiarus paplūdimys, o ji nuo senų laikų vadinama Bebrų sala.

Yra istorinių šaltinių, kurie teigia, jog XIX a. sala galėjo būti vadinta Naująja Rėva, tačiau tikslių duomenų, ar tai būtent ši sala, nėra išlikę.

Bebrų salos pavadinimui pritarė ir Valstybinė lietuvių kalbos komisija, ir miesto savivaldybė. Nuo šiol Bebrų salos pavadinimas yra oficialus ir bus spausdinamas planuose, žemėlapiuose ir visuose dokumentuose.

„J.Lennonas buvo nuostabus muzikantas, jo muzika įkvėpė visą pasaulį, tačiau siekiame, kad Žvėrynas išliktų kuo autentiškesnis, o senųjų jo gyventojų atmintis būtų gerbiama ir tinkamai įamžinama“, – sakė „Žvėryniečių“ pirmininkas Edgaras Skrebė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?