Reginys smalsuoliams atėmė žadą: tai nutinka tik kartą per metus

Vos prieš keletą dienų sužinojome apie Amazonės džiunglėmis tekančią upę, kurios vanduo – beveik virimo temperatūros. O štai šiandien kvapą gniaužia naujas netikėtumas – Josemičio nacionaliniame parke (Kalifornija, JAV) nufilmuotas užsiliepsnojęs vandens krioklys.

Skubame nuraminti, kad Žirgo Uodegos kriokliu žemyn kliokia ne liepsnos ir ne ugnikalnio lava.<br>Stopkadras („YouTube“)
Skubame nuraminti, kad Žirgo Uodegos kriokliu žemyn kliokia ne liepsnos ir ne ugnikalnio lava.<br>Stopkadras („YouTube“)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2016, 3:44 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:35 AM

Jis čia suliepsnoja reguliariai – kasmet. Ir tik keletą vasario savaičių – per žiemos ir pavasario sandūrą.

Skubame nuraminti, kad Žirgo Uodegos kriokliu žemyn kliokia ne liepsnos ir ne ugnikalnio lava. Iš tikrųjų nuo vieno iš Josemičio nacionalinio parko skardžių žemyn krinta ledinio vandens upokšnis. Ir jis nėra užterštas kokiomis nors degiomis medžiagomis.

Viskas kur kas paprasčiau – tiesiog keletą vasario savaičių besileidžiančios saulės spinduliai Žirgo Uodegos krioklį apšviečia taip, kad stebint iš šalies jis atrodo tarsi ugninis – oranžine liepsnų spalva švyti krioklio uolos. Spektaklis vasario vakarais trunka apie 20 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.