Klaipėda vėl skęsta: gyventojus ragina saugoti turtą

Klaipėdiečiai dar nenustojo kalbėti apie prieš savaitę kilusią nelaimę, kai orai ir vėl sukėlė nerimą. Visai neseniai klaipėdiečiai gelbėjosi, kai dėl šlapdribos buvo apsemtos gatvės ir kiemai. Vanduo gadino automobilius ir pridarė daugybę kliūčių.

 Klaipėdos meras V.Grubliauskas įspėjo miestiečius, kad reikia gelbėti turtą.<br> lrytas.lt montažas (Facebook nuotr.)
 Klaipėdos meras V.Grubliauskas įspėjo miestiečius, kad reikia gelbėti turtą.<br> lrytas.lt montažas (Facebook nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2017, 9:36 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 3:59 PM

Sekmadienį subjuręs oras privertė Klaipėdos gyventojus ir vėl sunerimti.

O miesto meras Vytautas Grubliauskas feisbuke jau įspėjo klaipėdiečius ir jo žinutė tikrai nebuvo raminanti.

„Seku situaciją ir nerimo, deja, nemažėjo. Kiek žinau, apie vidurnaktį lietus dar stiprės, tad vandens, panašu, „per mažai“ nepasirodys. Deja... Nenoriu bėgti įvykiams už akių ir panikuoti be reikalo, tačiau nerimo didėja kiekvieną minutę“, – rašė V.Grubliauskas.

Jis iškart įspėjo pietinėje Klaipėdos dalyje gyvenančius žmones. Būtent ten prieš savaitę vanduo užliejo kiemus ir rūsius.

„Tikrai verta pasirūpinti automobilių patraukimu į saugesnes/aukštesnes vietas, gal bent kelis kartus per naktį nepatingėti ir pažvelgti pro langą, kad sekti kas per situacija lauke. Tiesiog šioje situacijoje jau būtina išskirtinai rūpintis savo ir savojo turto saugumu. Ypač labai svarbu sekti, kad rūsiai (kiek tai įmanoma) būtų saugomi nuo užliejimo visomis įmanomomis priemonėmis, o jei jau taip neduok Dieve, bet atsitiktų, neatidėliojant skambinti net ir į 112, dėl vandens iš rūsių išpumpavimo, kad nebūtų pažeista elektros instaliacija, o ypač – elektros pastotė“, – teigė V.Grubliauskas.

Jis siūlė Klaipėdos gyventojams vienytis: „Būkime dėmesingi ir labai susikaupę bei situaciją akylai stebintys piliečiai, nes tai visų mūsų bendras reikalas. Informaciją apie situaciją gatvėse teikia ir Klaipėdos keleivinis transportas, „Klaipėdos vanduo“, Viešosios tvarkos bei Policijos pareigūnai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.