Galingas meteoro sprogimas JAV sukėlė žemės drebėjimą

 

 Virš Mičigano valstijos sprogo meteoras.<br> Stop kadras
 Virš Mičigano valstijos sprogo meteoras.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-17 13:22, atnaujinta 2018-01-17 14:27

Nakties dangus antradienį akimirkai nušvito Mičigane (JAV), kai buvo užfiksuotas staigus blyksnis ir galingas garsas, išgąsdinęs apylinkių gyventojus.

„Žybsnis danguje ir sprogimo garsas buvo ne griaustinis ar žaibas, bet kažkas panašaus į meteorą“, – remdamasis Nacionaline meteorologijos stotimi Detroite pranešė kanalas CNN.

Meteoras danguje nušvito ties pietryčių Mičiganu (apie 65 km nuo Detroito) ir sukėlė 2,0 laipsnių pagal Richterio skalę stirpumo žemės drebėjimą. Tiesa, tokio drebėjimo žmonės beveik nejaučia, o jį užfiksuoja tik netoli židinio esantys seismografai.

Meteoroas sublyksėjo maždaug 20 val. 10 min. vietos laiku. Gyventojai šį įvykį įamžino vaizdo kameromis, įrengtomis namų kiemuose ar automobiliuose.

Mičigano gyventojos Chelsea Means namų kiemo apsaugos kamera nufilmavo, kaip nušvito dangus. Nors ji pati meteoro blyksnio nematė, namuose išgirdo didžiulį griausmą ir triukšmą.

„Iš pradžių atrodė, kad kažkas trenkėsi į mano namą“, – sakė moteris.

Meteoro blyksnį įamžino ir automobiliu važiavęs Mike'as Austinas. Vaizdu vyras pasidalijo kanale „Youtube“.

Vietos policija informavo, kad nėra būtinybės skambinti pagalbos numeriu, nes tai buvo meteoras, susprogęs danguje. Apie patirtus nuostolius ar nukentėjusius asmenis pranešta nebuvo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.