Parko vaizdas pasikeitė neatpažįstamai: darbus užbaigti tikisi dar šiemet

Lygiai prieš metus Kėdainių miesto parke pradėti statybos darbai nebuvo nutrūkę nei vieną dieną. Parke, nesvarbu koks oras, kasdien pluša statybininkai. Šiandien Kėdainių miesto parko vaizdas pasikeitė neatpažįstamai – jau atnaujintas pėsčiųjų tiltas, iškilo amfiteatras, statoma scena ir aktyvaus poilsio zona. Dar šiemet parko rekonstrukcija bus visiškai baigta.

 Lygiai prieš metus Kėdainių miesto parke pradėti statybos darbai nebuvo nutrūkę nei vieną dieną.<br> V.Dovydaičio nuotr.
 Lygiai prieš metus Kėdainių miesto parke pradėti statybos darbai nebuvo nutrūkę nei vieną dieną.<br> V.Dovydaičio nuotr.
 Lygiai prieš metus Kėdainių miesto parke pradėti statybos darbai nebuvo nutrūkę nei vieną dieną.<br> V.Dovydaičio nuotr.
 Lygiai prieš metus Kėdainių miesto parke pradėti statybos darbai nebuvo nutrūkę nei vieną dieną.<br> V.Dovydaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Rinkos aikštė“

May 8, 2020, 12:41 PM

Savivaldybė kontroliuoja

„Savivaldybė kontroliuoja ir prižiūri statybos darbus Kėdainių miesto parke.

Pernai rudenį buvo šioks toks atsilikimas nuo grafiko, bet per žiemą statybininkai spėjo prisivyti. Buvo planuota, kad bus šalta žiema ir jie negalės dirbti, tačiau žiema buvo statybininkams labai palanki, tad darbai nebuvo nutraukti net ir žiemos mėnesiais.

Statybose yra taip, kad jeigu yra atsiliekama ar nesilaikoma grafiko, mes nedelsiant statybininkus įspėjame. Visi norime, kad naujos statybos ar rekonstrukcijos objektai Kėdainių mieste būtų baigti laiku“, – pažymėjo savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

Keičiasi akyse

Kėdainių miesto parko rekonstrukciją vykdo UAB „HSC Baltic“.

Akylesni kėdainiečiai pastebėjo, kad jau yra atnaujintas pėsčiųjų tiltas, iškilo naujas amfiteatras su 1 tūkst. 100 vietų žiūrovams. Jau yra montuojami scenos pagrindai.

Visame parke yra klojami nauji takai, įrengiamas apšvietimas. Prasidėjo ir laisvalaikio zonos įrengimo darbai – statomos stoginės, suoliukai.

Suspės iki „Agurkų“ šventės

Dar iki šių metų vasaros centrinėje parko dalyje bus pastatyta pergolė ir infocentras, įsikurs prieplaukos.

Aktyvaus poilsio zonoje prie senosios estrados atsiras scena pasirodymams, stoginė ir sporto bei laisvalaikio aikštelės su laipiojimo kalniukais bei skulptūrų aikštelės.

Zonoje prie minareto bus padarytos vaikų žaidimų aikštelės su žaidimų įrenginiais.

Nuo Minareto gatvės pusės, prie įvažiavimo į parką, vietoje dabar esančios žvyro aikštelės bus įrengta moderni ir patogi automobilių stovėjimo aikštelė ir tualetai.

„Tikimės, kad darbai Kėdainių miesto parko centrinėje dalyje bus užbaigti iki šių metų „Agurkų“ šventės, kuri, jei bus atšauktas karantinas, vyks liepos 13-ąją.

Sieksime, kad šventė vyktų jau atnaujintoje ir įrengtoje zonoje.

Savivaldybės administracija ir aš pats asmeniškai, labai rūpinuosi šiomis statybomis ir gyventojams galiu garantuoti, kad visi darbai u- kiekvieną investuojamą eurą bus atlikti kokybiškai“, – teigė A. Kacevičius.

Įspūdingi želdiniai

Parke jau yra statomi apšvietimo stulpai.

Suplanuota įrengti vaizdo stebėjimo kameras, atnaujinti senus ir naujai suformuoti naujus parko takus, pastatyti suoliukus bei šiukšliadėžes.

Visame parke žydės gėlynai ir žaliuos želdiniai.

Miesto parko modernizavimo darbų vertė 1836437,93 Eur.

Darbai miesto parko centrinėje dalyje truks metus.

Senasis miesto parkas – kultūros paveldo objektas. Jo rekonstrukcijos techninį projektą parengė Kauno technologijos universiteto docentės, architektės G. Janulytės-Bernotienės vadovaujama komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?