Prie Meksikos ir JAV krantų artinasi galingas uraganas „Genevieve“

Meksikos Žemutinės Kalifornijos valstijos pareigūnai antradienį nurodė uždaryti uostus ir paplūdimius, pusiasalio link artėjant uraganui „Genevieve“, nešančiam vėjus, kurių greitis siekia 195 km per valandą.

 Uraganas.<br> Scanpix/Reuters asociatyvi nuotr.
 Uraganas.<br> Scanpix/Reuters asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2020, 10:43 AM, atnaujinta Aug 19, 2020, 10:49 AM

Trečiadienį 3 val Grinvičo (6 val. Lietuvos) laiku 3-os kategorijos uraganas buvo apie 390 km į pietus nuo pietinio pusiasalio pakraščio ir slinko šiaurės vakarų kryptimi maždaug 17 km per val. greičiu, informavo Nacionalinis uraganų centras (NHC).

Žemutinės Kalifornijos link slenkanti audra kiek nusilpo nuo 4-os kategorijos uragano.

Kaip prognozuojama, audra turėtų praslinkti ties pietiniu Žemutinės Kalifornijos pakraščiu naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, o tada turėtų pasitraukti į Ramųjį vandenyną, nurodė NHC.

„Maždaug kitą dieną tikimasi nedidelių stiprumo pokyčių, o ketvirtadienį ir penktadienį jis silpnės“, – antradienį teigė NHC atstovas.

Prieš uraganą buvo uždaryti kurortinio Šventojo Luko kyšulio, vieno iš populiariausių turistinių objektų Meksikoje, uostas ir paplūdimiai, pranešė vietos pareigūnai.

Taip pat buvo uždaryti penkių audros paveiktų valstijų uostai palei Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę, taip pat ir Sinaloa valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.