Galinga nuošliauža Nepale po žeme palaidojo 40 namų, aukų skaičius auga

Pastarąją parą liūčių sukelti potvyniai ir nuošliaužos Nepale nusinešė mažiausiai 15 žmonių gyvybes, dešimtys žmonių vis dar laikomi dingusiais, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

 Nuošliauža.<br> Scanpix/Reuters/AP/AFP asociatyvi nuotr.
 Nuošliauža.<br> Scanpix/Reuters/AP/AFP asociatyvi nuotr.
 Nuošliauža.<br> Scanpix/Reuters/AP/AFP asociatyvi nuotr.
 Nuošliauža.<br> Scanpix/Reuters/AP/AFP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 3, 2020, 2:57 PM, atnaujinta Sep 3, 2020, 7:51 PM

Labiausiai paveiktas centrinis Dorpatano kaimas. Vicemeras Karmatis Punas Magaras pranešė, kad paieška teritorijoje vis dar tęsiama, o dingusiais laikoma mažiausiai 40 asmenų.

„Dingusių asmenų skaičius dar gali augti, vis dar renkame informaciją iš artimųjų ir kaimynų“, – žurnalistams sakė K. P. Magaras.

Musoninės liūtys sukėlė purvo nuošliaužas, kurios užtvenkė upę, susidarė ežeras, vėliau jis išsiliejo iš krantų, sukėlė potvynius ir dar daugiau nuošliaužų, trijuose kaimuose nušlavusių iš viso apie 50 namų.

K. P. Magaras pranešė, kad paieška buvo nutraukta 20 val. (17 val. 15 min. Lietuvos laiku), kai buvo rasti 15 kūnų. „Paieška bus atnaujinta rytoj“, – sakė jis, o nukentėjusios šeimos buvo perkeltos į saugią aplinką.

Remiantis vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo sezono pradžios birželį liūtys regione jau pasiglemžė mažiausiai 250 žmonių gyvybių, daugiau nei 100 asmenų laikomi dingusiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.