Prie Indonezijos artinasi naujas ciklonas

Prie Indonezijos krantų artinasi naujas ciklonas. Šalies valdžia įspėjo, kad ciklonas atneš stiprias liūtis ir vėjus, gali kilti dar daugiau potvynių ir nuošliaužų.

 Ciklonas „Seroja“ buvo viena iš galingiausių audrų, pasiekusių regioną per pastaruosius metus.<br> Scanpix nuotr.
 Ciklonas „Seroja“ buvo viena iš galingiausių audrų, pasiekusių regioną per pastaruosius metus.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-09 13:53

Indonezija dar nespėjo atsigauti po anksčiau šią savaitę siautėjusio ciklono „Seroja“, kuris šalyje ir kaimyniniame Rytų Timore nusinešė daugiau kaip 200 žmonių gyvybes.

Besiartinantis tropinis ciklonas „Odette“, tikėtina, atneš liūtis į pietinę Sumatros salos dalį ir kitas Indonezijos dalis, tarp kurių – centrinė Javos salos dalis ir turistų mėgstama sala Balis.

Prognozuojama, kad naujoji audra nebus tokia niokojanti kaip ciklonas „Seroja“, tačiau nacionalinė orų agentūra įspėja, kad naujoji audra taip pat gali padaryti rimtos žalos.

Ciklonas „Seroja“ buvo viena iš galingiausių audrų, pasiekusių regioną per pastaruosius metus. Indonezijoje žuvo mažiausiai 165 žmonės, o dar 42 – Rytų Timore. Dar daugiau kaip 50 žmonių laikomi dingusiais šiose dviejose Pietryčių Azijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.