3 žmones pražudžiusi audra „Elsa“ slenka į JAV: prognozuojami potvyniai, nuošliaužos

Atogrąžų audra „Elsa“, nusinešusi tris gyvybes ir toliau slinkdama per Karibus sekmadienį talžė Jamaiką ir Kubą, pranešė pareigūnai.

Audra „Elsa“ Santo Domingase.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Audra „Elsa“ Santo Domingase.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 10:48 AM

Nors „Elsa“ šiek tiek susilpnėjo ir nebėra uraganas, jai slenkant Jungtinių Valstijų link prognozuojami potvyniai, purvo nuošliaužos, stiprūs vėjo gūsiai.

Sekmadienį 20 val. (pirmadienį 3 val. Lietuvos laiku) „Elsa“ vėjų greitis buvo 95 km per val., pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC).

Sekmadienį vakare NHC informavo, kad įspėjimai dėl atogrąžų audros buvo atšaukti Jamaikoje ir kai kuriose Kubos dalyse. Tačiau įspėjimas tebegaliojo kitose Kubos dalyse ir Floridos salose. Prognozuojama, kad „Elsa“ vakarinę Floridos dalį pasieks antradienį.

Serfsaide Floridoje, kur birželio 24 dieną iš dalies sugriuvo daugiaaukštis gyvenamasis pastatas, pareigūnai vėlai sekmadienį valdomais sprogimais nugriovė likusią pastato dalį, nes baiminosi didesnės žalos, jei pastatą nugriautų „Elsa“.

Atogrąžų audra judėjo centrinės Kubos link; šalies pietinėse pakrantėse prognozuojama štorminė patvanka iki 1,5 m ir iki 37,7 cm kritulių. Tai gali sukelti staigių potvynių ir nuošliaužų.

Civilinės gynybos pareigūnai prieš audrą pradėjo evakuoti kai kurias pakrančių bendruomenes.

Dominikos Respublikos pietinėje pakrantėje netoli Baoruko šeštadienį griuvus sienai žuvo 15 metų berniukas, o Bani mieste panašiomis aplinkybėmis žuvo 75 metų moteris, pranešė šalies Nepaprastųjų operacijų centras.

Trečias žmogus žuvo Sufriere Sent Lusijoje, pranešė Karibų nelaimių valdymo agentūra CDEMA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth