Ieško sprendimų, kaip rekonstruoti Ariogalos tiltą: dabartinė situacija kelia pavojų žmonių saugumui

Raseinių rajono savivaldybei nerimaujant dėl Ariogalos tilto per Dubysą būklės, Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) teigia informavusi „Kelių priežiūrą“, kad nuo tilto būtų pašalintos šalitilčių kabančios konstrukcijos, kurios ir esančios nesaugios.

Ariogalos kabantis tiltas.<br>A.Norkaus nuotr.
Ariogalos kabantis tiltas.<br>A.Norkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-12 18:45

„Pats tiltas yra saugus ir tinkamas eksploatuoti. Tačiau, siekiant apsaugoti eismo dalyvius bus sudėti informaciniai ženklai, taip pat informuojami eismo dalyviai ir netoliese esantys subjektai teikiantys baidarių nuomos paslaugas“, – BNS komentavo direkcija.

Anksčiau pirmadienį LAKD pranešė, kad ketina siūlyti tilto per Dubysą ir prieigų rekonstravimą atlikti dviem etapais (tai yra, rengti du atskirus projektus): pirmasis etapas būtų tilto rekonstravimas, o antrasis – kelio ruožo (tilto prieigų) kapitalinis remontas ar rekonstravimas (pėsčiųjų takų įrengimas, apšvietimo įrengimas, aikštelių sutvarkymas).

Prie antrojo etapo įgyvendinimo bus kviečiama prisidėti ir savivaldybė.

Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis pirmadienį teigė, kad būtini greiti sprendimai, nes dabartinė situacija kelia pavojų žmonių saugumui.

„Viskas, ką savivaldybė gali padaryti ir daro – skambinti, rašyti paklausimus ir nuolat informuoti apie problemas, susijusias su kelių ir tiltų būkle. Tačiau galutinį sprendimą priima turto savininkas. Šiuo atveju LAKD“, – feisbuke rašo meras.

Pasak direkcijos, tiltas per Dubysą yra blogos būklės, ir tai paaiškėjo atliekant kasmetinę nuolatinę tiltų apžiūrą (2019 metais). Praėjusiais metais buvo pradėtas šio tilto rekonstravimo darbų projektavimas.

Tačiau, anot LAKD, atliekant projekto viešinimo procedūras, savivaldybė suformulavo papildomus reikalavimus projektui: kad būtų suprojektuoti pėsčiųjų takai, apšvietimas, šalia tilto esančias aikšteles ir kita.

„Dėl padidėjusių projektavimo apimčių ir sąlygų, kurios neatitiko pirkimo dokumentų ir padvigubino projekto parengimo paslaugų kainą, šią projektavimo sutartį teko nutraukti“, – teigia LAKD.

Anot jos, šiuo metu rengiami dokumentai naujam projektavimo konkursui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.