Graikijos ugniagesiai kovoja su dideliu miško gaisru Atėnų priemiestyje

Antradienį Graikijos ugniagesiai kovoja su dideliu miško gaisru šiauriniame Atėnų priemiestyje, jo dūmai juntami šalies sostinėje. Tai pranešė Atėnų Makedonijos naujienų agentūra (AMNA).

Gaisrai Graikijoje. <br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gaisrai Graikijoje. <br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 4:03 PM

Ugnis šėlsta Dioniso municipaliteto miško masyve, netoli Galinio kaimelio, rajone tarp Stamatos ir Rodopolio gyvenviečių. Priešgaisrinės tarnybos duomenimis, ugnis priartėjo prie namų, antžeminės ugniagesių pajėgos ir priešgaisrinė aviacija mėgina ją užgesinti. Žmonės iš Galinio buvo evakuoti.

Su ugnimi kovoja 43 ugniagesiai, atvykę su 14 priešgaisrinių automobilių. Iš oro jiems padeda du lėktuvai ir du sraigtasparniai. Liepsnas kursto stiprus vėjas, siekiantis 5 balus pagal Boforto skalę.

Graikijoje pastaruoju metu nusistovėjo labai karšti orai, pučia stiprūs vėjai. Meteorologijos tarnyba nuo antradienio dešimčiai dienų prognozuoja vietomis 40-45 laipsnių Celsijaus temperatūrą. Šalyje kasdien kyla dešimtys įvairių gaisrų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.