Italija kovoja su šimtais miškų gaisrų: žala jau siekia milijonus eurų

Italijos avarinės tarnybos ketvirtadienį tęsė kovą su visoje šalyje liepsnojančiais miškų gaisrais.

Gaisrai Italijoje. <br>EPA-ELTA nuotr.
Gaisrai Italijoje. <br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 9:13 AM

Šalies regionai išsiuntė 34 prašymus atsiųsti gaisrinių sraigtasparnių, ketvirtadienio vakarą teigė šalies Civilinės saugos tarnyba. Prašymus išsiuntė pietinė Kalabrija, sostinę Romą apimantis Lacijus bei Sicilijos ir Sardinijos salos.

Tarnybos negalėjo išsiųsti lėktuvų į tris gaisrus, tad ugniagesiams teko tęsti kovą su liepsnomis nuo žemės. Šalies Priešgaisrinės saugos tarnyba pranešė, kad ugniagesiai visos šalies mastu tramdė 240 krūmynų gaisrų.

Liepsnos kurortinėje Sardinijos saloje šėlsta dar nuo praėjusio savaitgalio ir jau padarė milijonų eurų vertės žalos. Ketvirtadienio vakarą salos priešgaisrinės saugos tarnyba pranešė apie naujus gaisrus vakarinėje Oristano provincijoje.

Pietų Italijoje tarnybos savo ruožtu pranešė apie dešimtis operacijų. Bazilikatos regione teko evakuoti palapinių stovyklą, o Sicilijos Agridžento mieste ugniagesiai susidūrė su 5 km ilgio liepsnų siena.

Liepsnoms išplisti padėjo pastarosiomis dienomis šalyje stebimi sausi, karšti ir kai kur vėjuoti orai.

Tuo pat metu Šiaurės Italijoje stebimos visiškai kitokios oro sąlygos ir ten nuliję smarkios liūtys sukėlė potvynių ir nuošliaužų. Smarkiai paveiktos Komo ežerą supančios Lombardijos provincijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.