Italijos valdžia dėl kaitros paskelbė aukščiausio lygio pavojų

Italijos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė aukščiausio – raudonojo – lygio pavojų aštuoniuose šalies miestuose, kur sekmadienį dėl anticiklono iš Afrikos turėtų būti labai karšta. Atitinkamas pranešimas pasirodė penktadienį žinybos tinklalapyje.

Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Neapolis, Italija. <br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 5:18 PM

Šie miestai – Baris, Kampobasas, Katanija, Palermas, Perudža, Peskara, Triestas ir Frozinonė – įsikūrę įvairiose šalies dalyse. Sinoptikai prognozuoja, kad sekmadienį kai kuriuose iš jų oro temperatūra gali pasiekti 42 laipsnius Celsijaus.

Šeštadieniui raudonojo lygio pavojus paskelbtas tuose pačiuose miestuose, išskyrus Barį ir Kataniją, kuriuose, taip pat Romoje, Florencijoje ir Bolonijoje, dėl kaitros anonsuojamas aukšto – oranžinio – lygio pavojus. O šiauriniuose Italijos regionuose – Lombardijoje, Pjemonte, Trentine-Alto Adidžėje – savaitgalį laukiama liūčių ir audrų.

Labai aukšta oro temperatūra vasarą – įprastas reiškinys Italijai. Pavyzdžiui, praėjusių metų liepą dėl tokio pat anticiklono iš Afrikos Italijos sveikatos apsaugos ministerija buvo paskelbusi raudonojo lygio pavojų 14-oje miestų, tarp kurių buvo Roma, Turinas, Florencija, Verona, Bolonija ir Breša.

Tvyrant tokiai kaitrai meteorologai paprastai rekomenduoja laikytis visų atsargumo priemonių, ypač – vaikams ir pagyvenusiems žmonėms. Gyventojams patariama likti namuose, gerti kuo daugiau vandens, riboti fizinius krūvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.