Nuo gaisrų kenčianti Italija kovoja ir su potvyniais

Su niokojamais miškų gaisrais šalies pietuose jau kelias savaites kovojanti Italija dabar kai kuriose šiaurinėse provincijose stebi smarkų lietų, potvynius, purvo sroves ir nuošliaužas.

Potvyniai Šiaurės Italijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Potvyniai Šiaurės Italijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-05 17:42

Pietų Tirolyje dėl smarkaus lietaus patvino upės ir dėl nuošliaužų teko uždaryti kelius. Klauseno mieste patvinus Eisako upei, policija perspėjo vietos gyventojus patraukti savo automobilius iš požeminių stovėjimo aikštelių ir ruoštis galimiems potvyniams.

Lombardijos gyventojai susidūrė su didėjančiu vandens lygiu ir purvo srovėmis, taip pat palei Komo ežero pakrantę. Šis vandens telkinys buvo trumpam patvinęs ir užliejęs Komo miesto kelius.

Prie Gardos ežero esančiame Limone sul Garda mieste purvas užliejo viešbutį ir naktį į ketvirtadienį teko gelbėti apie 100 viešbučio svečių, skelbė naujienų agentūra „Ansa“.

Italijos priešgaisrinės saugos tarnyba išsiuntė į paveiktas teritorijas apie 1 000 gelbėjimo darbuotojų, teigė šalies civilinės saugos agentūra. Šalyje šiuo metu paskelbtas antras iš keturių pavojaus lygių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.