Prancūzijoje siaučiantis gaisras jau pareikalavo žmogaus gyvybės: dar 22 nukentėjo

Šimtai ugniagesių trečiadienį bandė suvaldyti didžiausią Prancūzijos gamtinį gaisrą šią vasarą, įsiplieskusį netoli prabangaus Rivjeros Sen Tropezo kurorto, pareikalavusį vienos gyvybės ir privertusį evakuoti tūkstančius gyventojų bei turistų.

Gesinami gaisrai Prancūzijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Gesinami gaisrai Prancūzijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2021, 12:13 PM

Gaisras pirmadienio vakarą įsiplieskė gamtos draustinyje maždaug už 100 km nuo Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusio Tulono.

Liepsnos apėmusios apie 5 tūkst. ha ploto regione, garsėjančiame miškais, vynuogynais ir gyvūnija.

Naktį gaisras neplito, tačiau „tai nereiškia, kad jis suvaldytas“, nurodė Varo regiono ugniagesių atstovas Franckas Graciano.

„Mes atliksime tuos pačius pagrindinius darbus, kaip ir vakar, pildami vandenį ant kritinių vietų“, – sakė jis.

Vietos pareigūnai pranešime sakė, kad žuvo vienas žmogus, tapęs pirmąja šio gamtinio gaisro auka. Pranešime nenurodoma to asmens tapatybė ar mirties aplinkybės.

Be to, nesunkiai nukentėjo 22 žmonės. 19 iš jų apsinuodijo dūmais, teigė pareigūnai. Taip pat nesunkiai sužaloti penki ugniagesių brigados nariai.

Su ugnimi kovoja apie 1,2 tūkst. ugniagesių, padedami vandenį pilančių orlaivių.

Dėl tvyrančios aukštos oro temperatūros ir smarkių vėjų vietos pareigūnams teko evakuoti apie 7 tūkst. žmonių iš namų ir stovyklaviečių, antradienį pranešė Varo prefektūra. Daugelis jų prisiglaudė savivaldybės patalpose ir mokyklose.

„Ateinančios valandos bus absoliučiai lemiamos“ gaisro gesinimo pastangoms, antradienio vakarą aplankęs pirmuosius reagavimo pajėgų narius sakė prezidentas Emmanuelis Macronas, atostogaujantis Viduržemio jūros pakrantėje.

Nors E. Macronas pripažino, kad „mūšis vis dar vyksta ir liepsnos dar nėra suvaldytos“, jis sakė, kad ugniagesių drąsa padėjo „išvengti blogiausia“.

Prancūzija tėra viena iš kelių valstybių, šį sezoną besigrumiančių su karščio bangomis ir didžiuliais gamtiniais gaisrais, dėl kurių pareigūnai kaltina klimato kaitą.

Tarp šių valstybių yra Turkija, Bulgarija, Albanija, Šiaurės Makedonija, Graikija, Italija, Ispanija, Portugalija, Izraelis, Tunisas, Alžyras ir Marokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.