Vidurio Kinijoje liūtys sukėlė dideles žemės nuošliaužas, tačiau aukų pavyko išvengti

Vidurio Kinijoje smarkios liūtys sukėlė žemės nuošliaužų, sutrikdė elektros energijos tiekimą ir apgadino nemažai namų, tačiau šiame regione, kur liepą potvyniai pareikalavo daugiau kaip 300 gyvybių, jokių pranešimų apie aukas negauta, pirmadienį informavo vyriausybė.

Nuošliaužų sugriauti namai. <br>FP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nuošliaužų sugriauti namai. <br>FP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-23 12:07

Dėl šeštadienį prasidėjusių smarkių liūčių valdžiai teko uždaryti tunelius ir kai kuriuos tiltus Džengdžou – Henano provincijos didmiestyje, kur praėjusį mėnesį per potvynius žuvo mažiausiai 292 žmonės, remdami pareigūnais pranešė valstybinė naujienų agentūra „China News Service“ (CNS). Jos duomenimis, Džengdžou buvo atšaukti 95 keleivinių traukinių reisai.

Pasak CNS, viename iš vakarinės Šaansi provincijos rajonų savaitgalį iškrito 24 mm lietaus. Paskaičiuota, kad ūkininkų ir kitų asmenų patirti nuostoliai siekia 450 mln. juanių (59 mln. eurų).

Pietvakarinėse Henano, Šaansi ir Sičuano provincijose buvo uždaryti maždaug 25 greitkeliai, pranešė valstybinė televizija.

Tokiuose Henano miestuose kaip Luojangas, Hebi ir Sinsiangas, kuriuos liepą buvo apėmę didžiuliai potvyniai, uždarytos lankytinos vietos ir parduotuvės, informavo CNS.

Tuo metu kai kuriuose Šaansi provincijos miestuose nutrūko elektros energijos tiekimas, nedetalizuodama nurodė naujienų agentūra.

Liepos mėnesį Henane per potvynius žuvo daugiau kaip 300 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.