Mažiausiai 9 žmonės žuvo per potvynius Burkina Fase, dar beveik 100 sužeista

Potvyniai ir kitos stichinės nelaimės Vakarų Afrikos Burkina Faso valstybėje nuo rugpjūčio nusinešė mažiausiai devynias gyvybes, buvo sužeisti 87 žmones, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Per potvynius Burkina Fase žuvo mažiausiai 12 žmonių.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Per potvynius Burkina Fase žuvo mažiausiai 12 žmonių.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2021, 3:42 PM

Remiantis ministrų kabineto posėdžio protokolu, nukentėjo daugiau nei 20 tūkst. žmonių, „buvo padaryta didelė žala, sugriauti namai ir sugadinta viešoji infrastruktūra“. Devyni žmonės žuvo, 12 iš 87 sužeistųjų buvo sunkios būklės, sakoma pranešime.

Komunikacijos ministras Ousseni Tamboura, kuris yra ir vyriausybės atstovas spaudai, sakė, kad aukos nuskendo arba buvo sutraiškytos nestabiliuose būstuose.

Nelaimės smogė trečdaliui provincijų ir 22 miestams.

Kitos Sahelio šalys taip pat patyrė liūtis ir potvynius, pavyzdžiui, kaimyninis Nigeris, kuriame nuo birželio užfiksuotos 64 mirtys, nukentėjo 70 tūkst. žmonių.

O.Tamboura sakė, kad Burkina Fase dalijamas maistas, higienos reikmenys ir apsaugos nuo koronaviruso priemonės, taip pat lėšos, skirtos padėti „pažeidžiamiems namų ūkiams“ atitaisyti žalą.

Lietingas sezonas, trunkantis nuo gegužės iki spalio vidurio, dažnai būna mirtinas, net kai kritulių kiekis nėra didelis, nes daugelyje namų drenažo sistemos prastos.

Pernai buvusios Prancūzijos kolonijos vyriausybė potvynių aukoms skyrė penkis milijardus Vakarų Afrikos frankų (7,5 mln. eurų) skubios pagalbos lėšų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.