Taivano link artėjant taifūnui sustabdyti skrydžiai, susisiekimas keltais ir traukiniais

Taivano link artėjant taifūnui „Chanthu“ šeštadienį buvo atšaukta skrydžių bei sustabdytas susisiekimas keltais ir traukiniais, o pareigūnai perspėjo dėl smarkaus vėjo ir liūčių palei pietinę ir rytinę salos pakrantę.

„Chanthu“ centras turėtų praslinkti prie rytinės Taivano pakrantės sekmadienį, tačiau audros pakraštys turėtų atnešti į salą kritulių.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
„Chanthu“ centras turėtų praslinkti prie rytinės Taivano pakrantės sekmadienį, tačiau audros pakraštys turėtų atnešti į salą kritulių.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 2:57 PM, atnaujinta Sep 12, 2021, 8:57 PM

„Chanthu“ centras turėtų praslinkti prie rytinės Taivano pakrantės sekmadienį, tačiau audros pakraštys turėtų atnešti į salą kritulių, pranešė Centrinis meteorologijos biuras.

Anksčiau šeštadienį „Chanthu“ buvo į pietryčius nuo pietinio Taivano galo ir judėjo į šiaurę. Audra neša vėją, kurio greitis siekia 173 km per val., o gūsių – iki 209 km per valandą, sakė meteorologai.

Kiek anksčiau audra praūžė palei šiaurės rytinius didelės Filipinų Lusono salos krantus, tačiau apie potvynius ar stichijos padarytą žalą iš ten nepranešta.

Penktadienį buvo paskelbtas perspėjimas dėl taifūno pietinei Taivano daliai.

Centrinė naujienų agentūra pranešė, kad buvo atšaukta dešimtys vidaus ir tarptautinių skrydžių. Pasak jos, dar buvo atšaukti 46 keltai į Madzu ir kitas atokias salas, o Pietų Taivane nekursavo kai kurie traukinių reisai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.