Ispanijoje su miško gaisru kovojantiems ugniagesiams į pagalbą pasiųsti kariai

Pietryčių Ispanijoje sekmadienį kariai prisijungė prie kovos su ketvirtą dieną siaučiančiu didžiuliu gamtiniu gaisru, jau sunaikinusiu daugiau kaip 6 tūkst. ha miško ir privertusi evakuotis kelis tūkstančius žmonių.

Vietos pareigūnai įtaria, kad gaisras buvo sukeltas tyčia, nes liepsnos įsiplieskė keliose vietose panašiu metu.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Vietos pareigūnai įtaria, kad gaisras buvo sukeltas tyčia, nes liepsnos įsiplieskė keliose vietose panašiu metu.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 9:20 AM

Sekmadienį prevenciškai buvo evakuotas 500 gyventojų turintis Chubrikės miestelis Malagos provincijoje, taip pat paskelbta apie 400 Chenalgvasilio gyventojų evakuaciją.

Iki savaitgalio iš turistų ir emigravusių ispanų pamėgto Esteponos kurorto apylinkių į saugią vietą buvo perkelta dar per 1 tūkst. žmonių.

Iš Morono karinės bazės Ispanijos pietuose buvo pasiųsta karių, prisijungusių prie daugiau kaip 300 ugniagesių, kovojančių su gaisru. Liepsnas taip pat padeda gesinti 41 vandenį pilantis orlaivis.

Andalūzijos regiono priešgaisrinės apsaugos agentūra INFOCA pavadino sekmadienį „svarbiausia diena“ pastangoms suvaldyti gaisrą.

Šeštadienį ugniagesiams nepavyko pasiekti reikšmingos pažangos, nors buvo pranešta, kad palankesnės oro sąlygos leido jiems stabilizuoti gaisro perimetrą ir sutelkti dėmesį į keturias „karštąsias zonas“.

INFOCA paskelbė iš oro padarytų nuotraukų, kuriose matyti iš nelygaus reljefo aukštai kylantys dūmų kamuoliai, apsunkinantys gaisrininkams prieigą.

Dėl karštų ir sausų orų bei stipraus vėjo susidarė palankios sąlygos plisti gaisrui, prasidėjusiam vėlai trečiadienį ir virtusiam „alkanąja pabaisa“, kaip anksčiau šią savaitę jį pavadino vienas regiono pareigūnas.

Ketvirtadienį gesindamas gaisrą žuvo 44 metų ugniagesys.

Vietos pareigūnai įtaria, kad gaisras buvo sukeltas tyčia, nes liepsnos įsiplieskė keliose vietose panašiu metu.

Pietų Europoje karštais ir sausais vasaros mėnesiais dažnai siaučia miškų gaisrai. Šįmet jų ypač daug kilo Viduržemio jūros regione dėl rugpjūtį nusiritusių alinančio karščio bangų.

Ispanijoje per aštuonis šių metų mėnesius išdegė daugiau kaip 75 tūkst. ha miškų ir krūmynų, rodo oficialūs duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.