Taifūnas artėja prie Šanchajaus: sustabdyti skrydžiai, evakuota tūkstančiai žmonių

Šimtai skrydžių buvo nutraukti pirmadienį Šanchajuje, dešimtys tūkstančių gyventojų evakuoti, taifūnui „Chanthu“ atnešus stiprų vėją ir lietų į rytinį Kinijos metropolį.

Liepą Šanchajuje siautusio taifūno padaryti nuostoliai.  <br>SI/Scanpix nuotr. 
Liepą Šanchajuje siautusio taifūno padaryti nuostoliai.  <br>SI/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2021, 4:56 PM

Miesto valdžia iš rizikos rajonų perkėlė mažiausiai 28 tūkst. žmonių prieš audrai, kaip tikimasi, pirmadienio vakarą užgriūnant krantą, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

„Chanthu“ sukėlė aštuonių metrų aukščio bangas, kai audros centras pirmadienio popietę priartėjo prie Šanchajaus pakrantės, pranešė Nacionalinis jūrų aplinkos prognozių centras.

Dauguma skrydžių iš Šanchajaus Pudongo ir Hongčiao oro uostų buvo atšaukti iki pirmadienio popietės, pranešė skrydžių stebėjimo tarnyba „Flightradar24“, o Šanchajaus Disneilendas paskelbė būsiąs uždarytas iki antradienio.

Pirmą kartą praėjusią savaitę tarp Guamo ir Filipinų pasirodęs „Chanthu“ iš žemo atmosferos slėgio srities greitai virto supertaifūnu, kurio vėjo greitis siekė iki 257 kilometrų per valandą. Savaitgalį audra nusilpo, bet Šanchajaus pareigūnai pirmadienį jai priskyrė oranžinį, pagal didumą – antrą, taifūnų pavojaus įspėjimo lygį ir paragino gyventojus „nutraukti veiklą lauke bei didelio masto susitikimus“.

CCTV filmuotoje medžiagoje matyti, kaip darbininkai su plastikiniais apsiaustais sekmadienio naktį eina nuo durų iki durų įspėti gyventojus apie audrą.

Buvo sustabdyti metro traukiniai, miesto valdžia liepė visiems pradinių ir vidurinių klasių mokiniams likti namuose nuo pirmadienio popietės iki antradienio.

Audra sekmadienį praūžė virš rytinės Taivano pakrantės, dėl to vietos valdžios institucijos nutraukė susisiekimą keltais ir uždarė viešąsias vietas.

Mokslininkai jau seniai perspėja, kad taifūnai tampa galingesni ir stiprėja greičiau, nes pasaulis tampa šiltesnis dėl žmogaus sukeltos klimato kaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.