Bankoke paskelbtas pavojus dėl didžiulio potvynio

Tailando pareigūnai antradienį skubėjo apsaugoti sostinės Bankoko rajonus nuo potvynių, šalies šiaurinėse ir centrinėse provincijose jau užliejusių 70 tūkst. namų ir nusinešusių šešias gyvybes.

Potvyniai Tailande. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Tailande. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Tailande. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Tailande. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 2:10 PM

Atogrąžų audra „Dianmu“ sukėlė potvynius 30 provincijų, paskelbė gaivalinių nelaimių prevencijos departamentas. Labiausiai nukentėjo karalystės centrinis regionas.

Iš šiaurės į sostinę atitekančios Čau Prajos upės vandens lygis nuolat kyla, nes pareigūnai praleidžia kažkiek vandens per aukščiau esančias užtvankas.

Kariai antradienį statė barjerus ir krovė smėlio maišus aplink archeologines vietoves ir garsius objektus. Panašių priemonių imtasi ir senojoje karališkojoje sostinėje Ajutajoje, esančioje už 60 km į šiaurę nuo Bankoko.

Tikimasi, kad Bankokas išvengs tokio katastrofiško musonų sezono kaip 2011 metais, kai kilo didžiausi per dešimtmečius potvyniai, buvo apsemtas penktadalis miesto ir žuvo per 500 žmonių.

Bankoko miesto administracija sakė, kad atidžiai stebi Čau Prajos upės vandens lygį ir parengė vandens siurblių bei smėlio maišų.

„Įspėsime žmones, jei... kils staigių potvynių pavojus“, – antradienį sakė Bankoko gubernatorius Aswinas Kwanmuangas.

Kažkada „Rytų Venecija“ vadintas Bankokas yra pastatytas buvusiame pelkyne. Miestas virš jūros lygio iškilęs maždaug 1,5 metro.

Anksčiau potvynių vandenis absorbuodavo žemumose įrengti žemės ūkio pasėliai, įskaitant ryžių laukus, bet miestui plečiantis daugelyje jų buvo pristatyta namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.