Omane per ciklono sukeltus potvynius žuvo mažiausiai 11 žmonių

Omane per stipraus ciklono sukeltus potvynius ir nuošliaužas žuvo mažiausiai 11 žmonių, pirmadienį pranešė pagalbos tarnybos.

Potvyniai Omane. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Omane. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
AFP/Scanpix nuotr. 
AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 5:59 PM

Iš šių žmonių septyni žuvo Batinos regione, nurodė Nacionalinis nepaprastųjų situacijų valdymo komitetas, pridurdamas, kad dar daugiau žmonių laikomi dingusiais.

Atogrąžų ciklonas „Shaheen“ susilpnėjo iki atogrąžų audros ir tuomet iki atogrąžų depresijos, kai sekmadienio vakarą pasiekė Omano krantus į šiaurę nuo sostinės Muskato.

Pirmadienį šalies karinės oro pajėgos sraigtasparniais gabeno įstrigusius išgyvenusiuosius į saugias vietas. Suvaiko mieste nuo namo stogo išgelbėtas kalinys, nurodė policija.

Stichijos metu daugelyje vietovių virto medžiai ir tvino gatvės, tačiau Muskate situacija jau beveik grįžo į normalias vėžes ir Civilinės aviacijos agentūra nurodė, kad pasibaigė „tiesioginis „Shaheen“ poveikis“.

„Ankstesnių ciklonų metu sultonatas nebuvo paveiktas. Ciklonas „Shaheen“ turėjo tiesioginį poveikį, ypač Batinos regione“, – naujienų agentūrai AFP sakė Muskato gyventojas Mohammadas al-Alawis.

Kalbant apie platesnę Persijos įlanką, Irane sekmadienį patvirtintos šešių žmonių žūtys, o sieną su Omanu turinčiuose Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) taip pat paskelbtas įspėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.