Potvyniai Alabamoje nusinešė vaiko gyvybę

Stiprus lietus, prasidėjęs trečiadienį, sukėlė didelius ir staigius potvynius kai kuriose JAV valstijos Alabamos dalyse. Jų metu žuvo vienas vaikas, o pareigūnai skubėjo automobiliuose ir namuose įstrigusių žmonių, praneša cnn.com.

Potvyniai Alabamoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Alabamoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 9:14 PM

Potvynis trečiadienio vakarą užtvindė kiemus, kelius ir automobilių stovėjimo aikšteles.

Vien Pelhame gelbėtojai sulaukė daugiau nei 280 skambučių ir daugiau nei 80 žmonių išgelbėjo iš namų, o mažiausiai 15 – iš transporto priemonių, ketvirtadienio rytą žurnalistams sakė Pelhamo ugniagesių vadas Michaelas Reidas.

Bent vienas žmogus Pelhame buvo sužeistas, sakė M.Reidas, tačiau platesnės informacijos jis nesuteikė. Arab mieste kilusių potvynių metu žuvo ir vienas vaikas. Išsamesnė informacija apie šią žūtį taip pat dar vis neprieinama.

Alabamoje jau keletą dienų intensyviai lijo, o kai kuriose vietovėse kritulių kiekis siekė 15-17 cm. Trečiadienį kai kuriose Birmingemo srities dalyse vos per kelias valandas iškrito 10-12 cm kritulių, o radarai rodo, kad dalyje vietovių kritulių galėjo būti dar daugiau.

Spalio mėnesį Birmingeme vidutiniškai iškrinta 8,5 cm kritulių, o tai reiškia, kad kai kur iškrito didesnė nei viso mėnesio norma. Pelhame potvyniai apgadino daugybę namų bei transporto priemonių, ketvirtadienį žurnalistams sakė policijos vadovas Patas Cheatwoodas.

„Mūsų miestą kovo mėnesį nusiaubė tornadas, kai kurie gyventojai vis dar stengiasi po to atsigauti. Pelhamui šie metai buvo sunkūs“, – sakė P.Cheatwoodas. Ketvirtadienį gali iškristi dar keli centimetrai lietaus, o tai gali sukelti daugiau potvynių, pranešė orų tarnyba.

„Įgula rytoj išvyks į apžiūrą ir patikrins infrastruktūrą, kuri yra viskas – nuo kelių iki vamzdynų iki elektros linijų“, – CNN telefonu sakė P.Cheatwoodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.