Filipinuose audra „Kompasu“ nusinešė jau 30 gyvybių

Filipinuose per atogrąžų audros „Kompasu“ sukeltas nuošliaužas ir potvynius jau žuvo 30 žmonių, ketvirtadienį pranešė nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.

Filipinus nusiaubė galinga audra. <br>Scanpix/AP/Reuters/AFP/ZumaPress nuotr.
Filipinus nusiaubė galinga audra. <br>Scanpix/AP/Reuters/AFP/ZumaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 9:15 AM

13 žmonių vis dar laikomi dingusiais.

Daugiausiai žmonių – 14 – žuvo Šiaurės Ilokų provincijoje. Daugelis jų nuskendo per potvynius.

Bengeto provincijoje per atskiras nuošliaužas žuvo devyni žmonės, įskaitant penkis vaikus. Pangasinano provincijoje nuo elektros smūgio mirė 25-erių moteris, o dar šeši žmonės žuvo per potvynius Kagajano ir Palavano provincijose.

„Kompasu“ talžo Filipinus nuo praėjusio savaitgalio ir atnešė į salyną smarkų lietų ir stiprius vėjus. Dėl stichijos savo namus paliko daugiau kaip 14 900 žmonių, o paveiktose vietovėse buvo apgadinti 325 namai.

Anot nelaimių valdymo agentūros, žala žemės ūkiui ir infrastruktūrai buvo įvertinta daugiau kaip 1,15 mlrd. Filipinų pesų (apie 20 mln. eurų).

„Kompasu“ trečiadienį pasitraukė iš Filipinų teritorijos ir pasiekė Kiniją ir Vietnamą. Audra susilpnėjo ir jos maksimalus pastovaus vėjo greitis siekė 56 km/h su 72 km/h siekiančiais vėjo gūsiais, teigė orų stebėsenos tarnyba „Weather Underground“.

Filipinų salyną kasmet paveikia vidutiniškai po 20 atogrąžų ciklonų.

Stipriausias šaliai kada nors smogęs taifūnas yra „Haiyan“, jis 2013 m. lapkritį nusinešė daugiau kaip 6,3 tūkst. gyvybių, o dar daugiau kaip 4 mln. žmonių turėjo palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.