Graikijoje stiprūs lietūs sukėlė potvynius: gyventojams teko gelbėtis lipant ant namų stogų

Smarkios liūtys Graikijoje sukėlė staigius potvynius, o kai kuriems gyventojams teko nuo jų gelbėtis lipant ant namų stogų.

Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Potvyniai Graikijoje. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-10-15 17:28

Vien Atėnuose ketvirtadienį ir penktadienį ugniagesiai gelbėtojai buvo kviečiami daugiau kaip 1 400 kartų gelbėti žmonių ir išpumpuoti vandenį iš užlietų namų, pranešė civilinės gynybos pajėgos.

Daugelis apsemtų kelių tapo neišvažiuojami, daugybė transporto priemonių buvo paliktos. Atėnuose buvo uždaryti du pagrindiniai pakrantės keliai ir greitkelis, vedantis į šiaurės Graikiją, taip pat dauguma mokyklų ir visos valstybinės įstaigos, nesusijusios su gelbėjimo darbais.

„Turime būti atsargūs, pavojus didelis“, – per valstybinę televiziją sakė Graikijos klimato kaitos ir civilinės saugos ministras Christos Stylianides.

Penktadienį Rodo, Koso, Santorino, Mikono salose ir kai kuriose Kretos salos dalyse tebesitęsė smarkios liūtys. Meteorologai nesitiki, kad orai pagerės iki sekmadienio.

Graikijos žiniasklaida pranešė, kad kai kur per kelias valandas iškrito tiek lietaus, kiek paprastai iškrenta per metus.

Penktadienio rytą valdžios institucijos pranešė, kad nukentėjusiųjų nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.