Indonezijoje per smarkius potvynius žuvo mažiausiai 5 žmonės, dar 4 laikomi dingusiais

Smarkių liūčių sukelti potvyniai Indonezijoje nusinešė mažiausiai penkių žmonių gyvybes. Dar keturi asmenys laikomi dingusiais, penktadienį pranešė kovos su katastrofomis agentūra.

Potvyniai Indonezijoje. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Indonezijoje. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-05 09:24, atnaujinta 2021-11-05 13:03

Nacionalinė gaivalinių nelaimių padarinių mažinimo agentūra nurodė, kad ketvirtadienį iš krantų išsiliejo upės ant Ardžuno kalno šlaitų. Drumzlino vandens srautai užliejo penkis miestelius šalia Rytų Javos provincijos miesto Kota Batu. Tarnybos duomenimis, potvyniai nusinešė 15 žmonių, bet vėliau penkis pavyko išgelbėti.

Agentūros vadovas Ganipas Warsito nurodė, kad smarkios liūtys tikriausiai nesiliaus ir dar stiprės iki vasario, ypač dėl El Ninjo reiškinio.

Gelbėtojai vieno žuvusiojo kūną vėlai ketvirtadienį rado netoli Brantaso upės, o kitas žuvęs asmuo buvo rastas anksti penktadienį, sakoma agentūros atstovo Abdul Muhari pranešime. Dar aštuonių dingusių žmonių tebeieškoma.

Gelbėjimo darbus trikdė kelius užliejęs storas dumblo sluoksnis ir daugybė vandens suneštų nuolaužų.

Agentūros paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti apgadintas tiltas ir lipniu dumblu pasidengę namai ir automobiliai.

Tarnybos teberenka informaciją apie padarytą žalą ir galimas aukas, sakė G.Warsito.

Sezoninės liūtys kasmet sukelia nuošliaužų ir staigių potvynių Indonezijoje – 17 tūkst. salų turinčiame salyne, kur milijonai žmonių gyvena kalnuotose vietovėse ar šalia vandens užliejamų lygumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.