Lietuvoje užfiksuotas neįprastas gamtos reiškinys

Šeštadienis pirmoje dienos pusėje buvo saulėtas (sušilo iki 6–10 laipsnių), o po pietų iš vakarų keliaudami debesys pamažu padengė visą Lietuvą.

Lietuvoje užfiksuotas neįprastas gamtos reiškinys: gali sukelti pavojų.<br> V.Rėko nuotr.
Lietuvoje užfiksuotas neįprastas gamtos reiškinys: gali sukelti pavojų.<br> V.Rėko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Meteo.lt

Nov 21, 2021, 4:39 PM, atnaujinta Nov 21, 2021, 4:52 PM

Vakare prieš atkeliaujant lietaus debesims dangus ir vėl nusidažė gražia violetine spalva. O vėliau, kaip ir prognozuota, šalį pasiekė gausūs lietūs. Naktį žemiausia oro temperatūra siekė 3–8 laipsnius, šiaurės rytiniuose rajonuose 1–3 laipsnių.

„Pavojingo lietaus atvejai (kai per <12 val. iškrenta ≥15 mm kritulių) buvo užfiksuoti Dotnuvos, Elektrėnų, Kaišiadorių, Klaipėdos, Kretingos, Laukuvos, Raseinių, Šeduvos, Telšių ir Vėžaičių meteorologijos stotyse. Detalesnį kritulių kiekio žemėlapį paruošime rytoj“, – pranešė meteo.lt.

„Tikėjaus saulėlydžio, bet jis nebuvo įspūdingas, užtai po jo praėjus pusvalandžiui dangus tapo violetinis“, – rašė žmogus, Klaipėdoje užfiksavęs pavojingą lietų.

Sekmadienį dieną protarpiais lietus, vietomis galima šlapdriba. Vėjas pietvakarių, vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės, 7–12 m/s, kai kur gūsiai 15–20 m/s.

Aukščiausia temperatūra 4–9 laipsniai šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.