Indijos pietryčiuose liūčių aukomis tapo daugiau kaip 40 žmonių

Indijos pietryčiuose esančioje Andhra Pradešo valstijoje smarkių musoninių liūčių ir jų sukeltų potvynių aukomis tapo mažiausiai 41 žmogus, daugiau kaip 100 gyventojų dingo be žinios. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „The Times of India“.

Potvyniai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Potvyniai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 10:22 AM, atnaujinta Nov 22, 2021, 10:23 AM

Lapkričio 18-osios vakare prasidėjusios liūtys sutrikdė normalų gyvenimą Rajalasimos ir Nelorės apygardose, kur vanduo apsėmė daugiau kaip 1 300 kaimų. Potvyniai atkirto nuo išorinio pasaulio Tirupačio miestą, sugriuvus tiltams į jį nebeįmanoma nuvykti traukiniais ir automobiliais.

Nukentėjusiuose rajonuose vyksta gelbėjimo operacijos. Jose dalyvauja Indijos karinių oro pajėgų ir kovos su stichinėmis nelaimėmis tarnybos sraigtasparniai.

Andhra Pradešo valstijos vyriausybė paskelbė, kad žuvusiųjų šeimoms bus išmokėta po 500 tūkst. rupijų (maždaug 5,94 tūkst. eurų).

Sinoptikų duomenimis, nuo spalio 1 d. iki šiol valstijoje iškrito daugiau kaip 518 mm kritulių. Tai 68 proc. viršija vidutinį kritulių lygį per šį laikotarpį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.