Netoli Islandijos sostinės įvyko žemės drebėjimai

Prieš kelias dienas Pietvakarių Islandijoje baigėsi ilgai trukęs ugnikalnio išsiveržimas, tačiau pastarosiomis dienomis šioje vietovėje buvo užfiksuota tūkstančiai žemės drebėjimų, informuoja naujienų agentūra dpa.

Islandija.<br>G.Ališauskaitės nuotr.
Islandija.<br>G.Ališauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-25 20:23

Žemės drebėjimai įvyko greta Reikjaviko esančiame Pietų pusiasalyje. Keli jų buvo 4 balų stiprumo, o kai kurie užfiksuoti penktadienio naktį ir ankstyvą šeštadienio rytą.

Islandijos radijas RUV pranešė, kad, remiantis iš palydovų gautais duomenimis, žemės drebėjimus sukelia po žeme paviršiaus link judanti magma. Ši tėkmė vyksta bangomis, tačiau neaišku, ar dėl tokio aktyvumo vėl gali išsiveržti ugnikalniai.

Ugnikalnių išsiveržimai pusiasalyje prasidėjo kovo viduryje. Lava tekėjo iš požeminės Krysuviko ugnikalnių sistemos. Reikjavikas yra tik už 30 km nuo šios vietovės, tačiau greta esantiems miesteliams pavojus negrėsė, o turistai specialiai vyko stebėti šį gamtos reiškinį.

Ugnikalnio išsiveržimo pabaiga oficialiai paskelbta prieš savaitę, ir tai buvo ilgiausiai Islandijoje trukęs išsiveržimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.