Galingiausio Filipinus šiemet užgriuvusio taifūno „Rai“ aukų padaugėjo iki 405

Galingiausio Filipinų salyną šiemet užgriuvusio taifūno „Rai“ aukų padaugėjo iki 405, o dingusiais vis dar laikomi 82 žmonės, penktadienį pranešė nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.

Taifūnas Filipinuose.<br>EPA-ELTA nuotr.
Taifūnas Filipinuose.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2021, 2:51 PM

Dėl „Rai“ savo namus priverstinai paliko daugiau kaip pusė milijono žmonių. Stichija nusiaubė centrines ir pietines šalies provincijas likus vos savaitei iki Kalėdų. Taifūnas vertė elektros stulpus, medžius ir sukėlė smarkius potvynius.

„Rai“ daugiausiai gyvybių – 96 – nusinešė centrinėje Boholo provincijoje. Čia dingusiais vis dar laikoma 15 žmonių. Skaičiuojama, kad stichija visoje šalyje pridarė daugiau nei 23,42 mlrd. pesų (413,68 mln. eurų) žalos.

Pasak nelaimių valdymo agentūros, iš viso 284 šalies vietovėse nutrūko elektros tiekimas, tačiau dabar daugelyje jų ši problema jau išspręsta. Taip pat apgadinti septyni oro uostai, iš kurių du vis dar neveikia.

Filipinų salyną kasmet paveikia vidutiniškai po 20 atogrąžų ciklonų.

Stipriausias šaliai kada nors smogęs taifūnas yra „Haiyan“, jis 2013 m. lapkritį nusinešė daugiau kaip 6,3 tūkst. gyvybių, o dar daugiau kaip 4 mln. žmonių turėjo palikti savo namus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.