Per potvynius Irano pietuose žuvo du žmonės

Irano pietinėje Farso provincijoje per staigų potvynį žuvo mažiausiai du žmonės, pirmadienį pranešė vietos pareigūnas.

Potvyniai Irake.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Potvyniai Irake.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Potvyniai Malaizijoje.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Potvyniai Malaizijoje.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-03 14:04, atnaujinta 2022-01-04 12:23

„Du žmonės iš šios provincijos buvo užklupti vandens ir žuvo“, – su valstybine televizija susijusiai naujienų agentūrai „Jaunųjų žurnalistų klubas“ sakė Irano Raudonojo Pusmėnulio Farse vadovo pavaduotojas Mehdi Khoobyaras.

Viena iš aukų žuvo Darabo mieste, pridūrė jis, bet nepateikė daugiau informacijos apie antrąją.

Pasak jo, pagalbos komandos „išsiųstos į potvynio paveiktas teritorijas“ mažiausiai penkiuose provincijos miestuose. „Raudonasis pusmėnulis“ „teikė pagalbą arba išgelbėjo“ šimtus žmonių, naujienų agentūrai „Tasnim“ sakė M.Khoobyaras.

Meteorologijos tarnybos sekmadienį perspėjo apie smarkias liūtis ir potvynius pietinėse provincijose, įskaitant Kermaną ir Hormozganą, pranešė vietos žiniasklaida. Smarkios liūtys padarė žalos žemės ūkio naudmenoms ir užblokavo kelius Hormozgano provincijoje bei apgadino kai kurią infrastruktūrą pietrytinėje Sistano-Balušistano provincijoje, sekmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Stiprų lietų sukelianti oro sistema veikia Irano pietus ir kelias kaimynines Persijos įlankos arabų šalis. Smarkios liūtys užklupo Jungtinius Arabų Emyratus, kur oficiali naujienų agentūra WAM pranešė, kad blogas oras išliks iki ketvirtadienio. Paveikta ir Saudo Arabija bei Omanas, Kuveitas pirmadienį sustabdė pamokas ir egzaminus.

Daugiausia labai sausas Iranas jau daugelį metų kenčia chroniškus sausros laikotarpius. 2019 m. smarkūs potvyniai pietuose nusinešė mažiausiai 76 žmonių gyvybes ir pridarė daugiau nei 2 mlrd. dolerių nuostolius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.