Audra Jungtinėje Karalystėje pražudė du žmones

Didžiojoje Britanijoje siautėjusi audra Malikas pražudė du žmones. Vidurio Anglijos Vinotdeilo kaime žuvo devynerių metų berniukas, kai ant jo užvirto medis. Su vaiku buvęs vyras sunkiai sužeistas. Rytų Škotijos Aberdyno mieste virstantis medis užmušė 60 metų moterį, pranešė policija.

Audra Malikas Jungtinėje Karalystėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Audra Malikas Jungtinėje Karalystėje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2022, 9:44 AM

Regione vėjo stiprumas siekė beveik 140 km/h. Vėjui nutraukus elektros perdavimo laidus, visoje šalyje be elektros liko daugiau kaip 130 000 būstų ir parduotuvių.

Malikas jau pasiekė ir Daniją. Čia skubėti žmonėms į pagalbą pasirengę 10 tūkst. gelbėtojų. Frederikssunde 20 žmonių, kuriems reikalinga slauga, atsargumo sumetimais perkelti į saugią vietą, pranešė stotis TV2. Jei kiltų potvynis, esą nebūtų galima užtikrinti jų priežiūros.

Zelandijos saloje, kur yra ir sostinė Kopenhaga, sustabdytas beveik visas regioninis traukinių eismas. Buvo uždarytas Eresūno tiltas, jungiantis Kopenhagą su Švedija. Žalos audra pridarė ir Norvegijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.