Stipri audra siautėja Vokietijoje: sustabdyti skrydžiai ir traukiniai, kai kur uždarytos mokyklos

Naktį į ketvirtadienį Vokietijoje siautėjo smarki audra, dėl kurios buvo sustabdyti skrydžiai ir traukiniai, keliose žemėse uždarytos mokyklos. Policija perspėjo gyventojus likti namuose ir vengti parkų ar miškų, smarkiam vėjui pučiant iš šalies šiaurės.

Smarki audra Vokietijoje pridarė problemų. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Smarki audra Vokietijoje pridarė problemų. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 12:08 PM

Stipriausi vėjai buvo juntami Brokene, aukščiausiame Harco aukštumos taške centrinėje Vokietijoje, jų greitis siekė iki 152 kilometrų per valandą.

Tolimojo susisiekimo traukiniai buvo sustabdyti visoje Šiaurės Vokietijoje, įskaitant Hamburgą, Berlyną ir Brėmeną, ir vėl pradės važinėti ne anksčiau kaip iki ketvirtadienio vidurdienio, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“. Taip pat tikimasi didelių atšaukimų ir vėlavimų teikiant regionines paslaugas.

Aviakompanija „Lufthansa“ atšaukė 20 skrydžių iš Frankfurto, didžiausio šalies oro uosto, į Hamburgą, Berlyną ir Miuncheną. Keliautojai buvo raginami apsilankyti bendrovės svetainėje, kad sužinotų savo skrydžio būseną.

Audra, ketvirtadienį siautėjusi šiaurėje Hesene ir Saksonijoje bei pietų Brandenburge, rytinėje ir centrinėje šalies dalyje, nesiliaus ir penktadienį. Naktį į šeštadienį Vokietijos šiaurėje ir centrinėje dalyje numatomos naujos uraganinės audros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.