Iš Sacharos atneštos dulkės nuklojo dideles Ispanijos teritorijos dalis

Karšto oro masė iš Sacharos dykumos antradienį dulkių sluoksniu nuklojo dideles Ispanijos teritorijos dalis, įskaitant Madridą, o padangę nudažė oranžine spalva.

Karšto oro masė iš Sacharos dykumos antradienį dulkių sluoksniu nuklojo dideles Ispanijos teritorijos dalis.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Karšto oro masė iš Sacharos dykumos antradienį dulkių sluoksniu nuklojo dideles Ispanijos teritorijos dalis.<br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 4:26 PM

Dulkės padengė gatves ir automobilius. Sostinės centre, kur rudu sluoksniu apsitraukė pastatų langai, žmonės dulkes plovė vandeniu iš laistymo žarnų.

Dulkes per Viduržemio jūrą neša stiprūs vėjai „la calima“. Reiškinys yra įprastas Ispanijai, ypač Kanarų saloms prie Maroko krantų.

Tačiau šis kartas yra išskirtinis, nes smarkiai sumažėjęs matomumas didelėse šalies dalyse, sakė valstybinės meteorologijos agentūros AEMET atstovas Rubenas del Campo.

Paveikti miestai nuo Granados pietuose iki Madrido centre ir Leono šiaurės rytuose.

Prognozuojama, kad vėjas antradienį ir trečiadienį toliau neš daug dulkių, kad jos vėliau pasieks Nyderlandus ir Vokietiją, sakė atstovas.

Oro kokybė Madride ir netoliese esančiuose Segovijos ir Avilos miestuose itin prasta, skelbia vietos pareigūnai.

Audros Sacharoje pakelia į orą smėlį ir dulkes, sakoma socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame meteorologų vaizdo pranešime.

Mažesnės dalelės išsilaiko ore dėl žemės paviršiaus ir karšto oro virš jo temperatūrų skirtumų. Tuomet vėjas šias daleles neša į šiaurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.