Po ugnikalnio išsiveržimo Indonezijoje institucijos padidino pavojaus lygį

Po Anak Krakatau ugnikalnio išsiveržimo Indonezijoje institucijos pirmadienį sustiprino atsargumo priemones. Paskelbtas antras aukščiausias pavojaus lygis pagal keturių balų skalę, virtualioje spaudos konferencijoje sakė Vulkanologijos ir geologijos pavojų prevencijos centro vadovas Hendra Gunawanas.

Ugnikalnio išsiveržimas Indonezijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Ugnikalnio išsiveržimas Indonezijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 5:29 PM

Be to, draudžiama zona aplink kraterį padidinta iki 5 km spindulio. Apie kraterį nustatytas ženkliai padidėjęs anglies dioksido išmetimas.

Vulkano aktyvumas praėjusiomis savaitėmis padidėjo. Po išsiveržimo sekmadienį į dangų pakilo 3 000 metrų aukščio pelenų debesis. Anak Krakatau ugnikalnis stūkso jūros sąsiauryje tarp Javos ir Sumatros salų.

Pastarąjį kartą Anak Krakatau vulkanas buvo išsiveržęs 2018 metų gruodį. Tada atskilo dalis kraterio ir nugarmėjo į jūrą, sukeldamas mirtiną cunamį.

Potvynio bangos atsirito iki Sumatros ir Javos, buvo nuniokoti pakrančių regionai ir daug paplūdimių. Žuvo apie 430 žmonių, tūkstančiai buvo sužeisti, tūkstančiai gyventojų neteko namų.

Indonezijoje yra beveik 130 aktyvių vulkanų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.