Teksase ir Oklahomoje siautė keli tornadai: vietomis vėjo greitis pasiekė 265 km/val.

Teksase ir Oklahomoje siautė keli audrų sistemos suformuoti tornadai, apgadinę mokyklą, kanapių ūkį ir kitų pastatų, bet apie sunkiai sužeistus žmones nepranešama.

Tornado padariniai Teksase. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Tornado padariniai Teksase. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Tornado padariniai Teksase. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Tornado padariniai Teksase. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-05-06 09:35, atnaujinta 2022-05-06 09:39

Tornadai susiformavo vėlai trečiadienį ir ketvirtadienį. Apie reikšmingą žalą pranešta iš Seminolo miesto, esančio už 97 km į pietryčius nuo Oklahoma Sičio. Oklahomos gubernatorius Kevinas Stittas, ketvirtadienį apsilankęs nuniokotame rajone, sakė, kad žala dar vertinama.

„Ačiū Dievui, niekas nenukentėjo“, – sakė gubernatorius.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS) pranešė, kad Seminolas nukentėjo nuo EF2 kategorijos tornado, kurio vėjų greitis siekė 217 km per valandą.

Ketvirtadienio pavakarę Seminole elektros vis dar neturėjo daugiau kaip 2,9 tūkst. vartotojų, pranešė kompanija „Oklahoma Gas & Electric“.

Tornadas tiesiogiai smogė valstybės finansuojamai nepriklausomai mokyklai „Academy of Seminole“, bet žmonės nenukentėjo, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė mokyklos administracija.

Oklahomos televizijos KOCO reportažuose matyti, kad tornadas smogė ir marihuanos ūkiui netoliese esančiame Modo mieste.

Audros sistema taip pat sukėlė potvynių Oklahomoje ir Arkanzase. Ketvirtadienį ryte dėl staigių potvynių buvo uždaryti keli keliai.

Teksaso rytuose ketvirtadienį tornadas apgadino kelis namelius ant ratų ir pastatus kemperių parke Rasko apygardoje, vietos televizijai KTRE-TV sakė šerifas Johnwayne'as Valdezas. Rasko apygardos ekstremaliųjų situacijų valdymo biuras pranešė, kad vienas žmogus buvo sužeistas virstant medžiui.

Trečiadienį „didelis ir pavojingas tornadas“ buvo pastebėtas Loketo kaimiškojoje bendruomenėje už maždaug 275 km į šiaurės vakarus nuo Dalaso, pranešė NWS skyrius Normane Oklahomoje.

NWS nurodė netoli Loketo užfiksavusi EF3 kategorijos tornado, kurio vėjų greitis siekė 265 km per val., padarytą žalą.

Vilbagerio apygardoje, kuriai priklauso Loketas, žmonės rimtai nenukentėjo, bet smarkiai apgadinti keli namai, vietos televizijai KAUZ-TV sakė šerifas Brianas Fritze'as.

Pastaruoju metu centrinėje JAV dalyje buvo nemažai audrų. Praėjusią savaitę tornadas apgadino daugiau kaip 1 tūkst. pastatų Vičitos Andoverio priemiestyje Kanzase. Trys Oklahomos universiteto meteorologijos studentai žuvo per automobilio avariją grįždami po audros stebėjimo.

Šiuo metu siaučiančios audros penktadienį ir ateinantį savaitgalį gali suformuoti daugiau tornadų, atnešti krušą ir stiprų vėją, prognozuoja NWS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.