Prie Taivano krantų užfiksuotas 6,3 balo žemės drebėjimas

Prie Taivano krantų pirmadienį įvyko 6,3 balo žemės drebėjimas, kuris buvo juntamas sostinėje Taibėjuje, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Žemės drebėjimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Žemės drebėjimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 10:00 AM, atnaujinta May 9, 2022, 12:25 PM

Taivano Centrinis meteorologijos biuras kiek anksčiau pranešė, kad drebėjimas buvo 6,1 balo stiprumo.

Prieš 14 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku užfiksuotas drebėjimas buvo juntamas visoje saloje, nors pranešimų apie žalą kol kas negauta, nurodė Centrinis meteorologijos biuras.

Tai jau penktas šiemet saloje užregistruotas stipresnis kaip 6 balų drebėjimas.

„Tikimės, kad visi yra saugūs... gali būti pakartotinių smūgių, todėl prašome jus būti atsargius“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Naujojo Taibėjaus miesto meras Hou You-yi.

Pasak USGS, drebėjimas jūroje įvyko 27 km gylyje, maždaug už 70 km į pietvakarius nuo Jonakunio – Japonijos salos, esančios netoli Taivano.

Remiantis Japonijos meteorologijos agentūros skaičiavimais, drebėjimo stiprumas siekė 6,6 balo. Agentūros teigimu, jis gali sukelti nedidelius jūros lygio svyravimus, tačiau įspėjimo apie cunamį nepaskelbė.

Taivaną, esantį ties dviejų tektoninių plokščių sandūra, dažnai sukrečia žemės drebėjimai.

Kai kurie 6 balų ar stipresni žemės drebėjimai gali pareikalauti gyvybių, nors daug priklauso nuo to, kur ir kokiame gylyje užfiksuojami požeminiai smūgiai.

Kovą Taivano rytinėje pakrantėje įvykęs 6,7 balo stiprumo žemės drebėjimas supurtė pastatus ir prikėlė žmones iš miego. Tąkart vienas žmogus buvo sužeistas, o salos rytuose sugriuvo pusiau pastatytas tiltas.

Sausio pradžioje prie rytinių salos krantų buvo užfiksuotas 6,2 balo žemės drebėjimas. Tačiau pranešimų apie didesnę žalą ir nukentėjusius žmones tada nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.