Per potvynius prie Teherano žuvo mažiausiai 6 žmonės

Prie Teherano potvyniai nusinešė mažiausiai šešių žmonių gyvybes – dauguma jų žuvo į vakarus nuo Irano sostinės esančioje gyvenvietėje, ant kurios nuslinko purvo nuošliauža, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Povtyniai Irane. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Povtyniai Irane. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 2:41 PM

Staigus potvynis netoli sostinės, Alburso kalnų papėdėje, kilo nepraėjus nė savaitei po paprastai sausringuose Irano pietuose išsiliejusių potvynių, kurie nusinešė 22 žmonių gyvybes.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizduos įrašas iš Emamzada Davudo kaimo, kuriame matyti, kaip purvu aplipęs paauglys įsikibęs laikosi stulpo, kad jo nenuneštų galinga potvynio vandens srovė.

„Kol kas patvirtinta, kad per potvynius Emamzada Davude žuvo penki žmonės ir dar devyni buvo sužeisti“, – valstybinei televizijai sakė Irano Raudonojo Pusmėnulio vadovas Pirhosseinas Kolivandas. Jis pridūrė, kad vanduo nusinešė kelias transporto priemones.

Į rytus nuo sostinės esančiame Damavande iš potvynių vandens buvo ištrauktas žmogaus kūnas, pranešė naujienų agentūra IRNA.

Vidaus reikalų ministras Ahmadas Vahidis sakė, kad dalis Emamzada Davudo gyvenvietės buvo palaidota po keturių metrų purvo sluoksniu.

Jis taip pat davė nurodymą tęsti dingusių žmonių paiešką keliose Teherano provincijos dalyse.

2019 metais per smarkias liūtis pietų Irane žuvo mažiausiai 76 žmonės, o padaryta žala buvo vertinama daugiau kaip 2 mlrd. JAV dolerių (19,8 mlrd. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.