Graikijos atostogų saloje Tase kilo didelis gaisras

Graikijos atostogų saloje Tase ugniagesiai ketvirtadienį kovojo su dideliu miško gaisru. Teko evakuoti vieną kaimą. Ugnį gesino šeši lėktuvai, šeši sraigtasparniai, šimtai ugniagesių ir savanorių, taip pat karinės pajėgos. Tikslas yra sustabdyt ugnies frontą, pranešė ugniagesiai.

​Graikijos atostogų saloje Tase ugniagesiai ketvirtadienį kovojo su dideliu miško gaisru.<br>A.Ščiavinskaitės asociatyvi nuotr. 
​Graikijos atostogų saloje Tase ugniagesiai ketvirtadienį kovojo su dideliu miško gaisru.<br>A.Ščiavinskaitės asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 10:46 AM

Sala Egėjo jūros šiaurėje yra labai miškinga. Pasak žiniasklaidos, tiršti dūmų debesys ketvirtadienį matėsi iš tolo. Apie nukentėjusius asmenis kol kas žinių nėra, per valstybinį radiją sakė salos meras Lefterisas Kyriakidisas.

Graikijoje šiais metais, civilinės apsaugos duomenimis, jau išdegė daugiau kaip 13 000 hektarų plotas. Be padegimų kaip vieną gaisrų priežasčių meteorologai įvardija klimato kaitą. Po kelių mėnesių sausros dėl aukštų temperatūrų ir stiprių vėjų menkiausias gaisras gali virsti didžiuliu miško gaisru.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.