Alžyre miškų gaisrų aukų padaugėjo iki 38

Alžyre ugniagesiai ketvirtadienį kovojo su sausros ir alinančio karščio sukeltais gaisrais, pareikalavusiais mažiausiai 38 žmonių gyvybių ir padariusiais didžiulės materialinės žalos.

Gaisrai. <br>A.Ščiavinskaitės asociatyvi nuotr. 
Gaisrai. <br>A.Ščiavinskaitės asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 10:33 AM, atnaujinta Aug 18, 2022, 2:49 PM

Mirtini miškų gaisrai kasmet siaubia šią Šiaurės Afrikos šalį, kur dėl klimato kaitos didelės teritorijos tampa panašios į parako statinę.

Pasak daugelio šaltinių, įskaitant vietos žurnalistus ir priešgaisrinę tarnybą, per pastarąją parą žuvo mažiausiai 38 žmonės – daugiausia netoli Alžyro rytinės sienos su Tunisu esančiame Tarfo regione, kur termometrų stulpeliai pakilo net iki 48 Celsijaus laipsnių.

Įvairių Alžyro žiniasklaidos priemonių duomenimis, dar mažiausiai 200 žmonių patyrė nudegimų arba kvėpavimo sutrikimų dėl dūmų.

Vienas Tarfo žurnalistas aprašė „nuniokojimo scenas“, matytas pakeliui į Kalą šalies šiaurės rytuose.

„Ugnies tornadas viską nušlavė per kelias sekundes, – pranešė jis telefonu naujienų agentūrai AFP. – Dauguma žuvusiųjų buvo apsupti, kai lankėsi gamtos parke.“

Pasak reporterio, gelbėjimo tarnybos vis dar kovoja su gaisru aplink Tongos ežerą.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad netoli 100 tūkst. gyventojų turinčio miesto autobuse sudegė aštuoni žmonės.

Valstybinė televizija ketvirtadienio rytą informavo, kad ministras pirmininkas Aimene'as Benabderrahmane'as lankėsi toje vietovėje.

Ugniagesiai taip pat kovojo su dideliu gaisru kalnuotame Suk Ahro rajone, AFP pranešė vienas toje vietovėje dirbantis žurnalistas.

Jis aprašė panikos scenas 500 tūkst. gyventojų turinčiame mieste, kur teko evakuoti beveik 100 moterų ir 17 naujagimių iš netoli miško esančios ligoninės.

Alžyro televizija parodė iš degančių namų bėgančius žmones, taip pat ant rankų vaikus nešančias moteris. Vietos žiniasklaida informavo, kad iš savo namų pabėgo 350 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.