Kinijoje per potvynius žuvo 16 žmonių, dešimtys dingo

Šešiolika žmonių žuvo ir dešimtys dingo be žinios dėl staigaus potvynio šiaurės vakarų Kinijoje, liūčiai sukėlus purvo nuošliaužų ir pakeitus upės vagą, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Potvyniai.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Potvyniai.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 9:37 AM

Potvyniai kilo Činghajaus provincijos Datongo apygardos kalnuotame regione, nuo jų nukentėjo daugiau kaip 6 200 žmonių iš šešių kaimų, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Rugpjūčio „18 dienos vidurdienio duomenimis, žuvo 16 žmonių, 36 dingo be žinios“, pridūrė CCTV, sakydama, kad vyksta gelbėjimo darbai.

Šią vasarą Kinija susidūrė su virtine ekstremalių orų reiškinių; daugelyje miestų buvo užfiksuoti oro temperatūros rekordai.

Valstybinės žiniasklaidos pranešime teigiama, kad buvo įsteigtas „fronto štabas“, kuris atsakingas už reagavimą į ekstremalias situacijas.

Trečiadienio vakarą potvynį sukėlė staigios smarkios liūtys, nurodoma pranešime.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos ekstremalūs orų reiškiniai visame pasaulyje tapo dažnesni, o kylant temperatūrai greičiausiai taps dar intensyvesni.

Birželį pietų Kinijoje kilę dideli potvyniai privertė daugiau kaip pusę milijono žmonių palikti namus ir padarė maždaug 250 mln. dolerių žalą.

Tuo metu pietvakarių Kinijoje milijonai žmonių susiduria su nuolatiniais elektros energijos tiekimo pertrūkiais, nes dėl alinančių karščių sutriko elektros energijos tiekimas ir gamyklos buvo priverstos stabdyti darbą.

Kinijos meteorologijos administracija teigė, kad šalyje tęsiasi ilgiausias aukštos oro temperatūros laikotarpis nuo 1961 metų. Nuo birželio 64 dienas iš eilės įvairiuose regionuose skelbiami perspėjimai dėl karščio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.